Home ReviewsAlbum Reviews THEBOU – S/T

THEBOU – S/T

by Bart Verlent

Na drie singles zijn Pieter Theelen en Sander Boury, alias Thebou, klaar om hun debuutplaat los te laten op de wereld. Het duo begon in de zomer van 2019 samen muziek te maken, melodieën werden nummers en die werden al snel aangekleed met drumcomputers, vocoders, akoestische drums en af en toe een klokkenspel. Het werd al gauw duidelijk dat Thebou een electrosynthpopduo zou worden met een afwisselend karakter, soms obscuur en melodieus dan weer speels en ritmisch.

© Thebou

Pieter en Sander wilden een vrij gevarieerd album uitbrengen waarbij wat rustige nummers de stevigere afwisselden. Toch lukt het het duo nooit om de rust helemaal te bewaren, zowat alle songs op de plaat eindigen uiteindelijk toch in een stevige climax. Op het album staan zeven nummers plus een eigen bewerking van Program van de elektronische rockband Silver Apples die vooral eind jaren 60 actief was.

Vanaf opener Always, dat ook de tweede single was, sleurt het duo ons mee op de dansvloer met een aanstekelijke sound waar we eigentijdse en vintage synthgeluiden in horen en het krachtige van de akoestische drums. Daar komt nog bij dat Pieter Theelen een geweldige zanger is die de perfecte stem heeft voor deze elektronische composities.

Bij het dromerige Dreams moeten we een beetje denken aan het beste van MGMT maar dan met meer afwisseling. Come With Me was het laatste voorproefje uit het debuut en hier heeft het duo iets in elkaar geknutseld waar krautinvloeden flirten met jaren 80 synthpop, en ja dat klinkt heel aanstekelijk. A Life Where He Can Be was de eerste single van Thebou en daar waren we toen zwaar van onder de indruk, dat is vandaag nog steeds zo.

De klassieker van Silver Apples werd met respect voor het origineel bewerkt. De psychedelische soundscapes die in het origineel te horen waren, heeft Thebou weggelaten ter vervanging voegden ze eigen, bijzondere geluiden toe. De zang is veel beter dan op het origineel en het geheel klinkt ook een stuk krachtiger.

She Leaves The Light On begint als een typische synthpopsong maar dankzij de drums krijgt het nummer na een tijdje meer power en krijgen we een heel originele compositie.

Aah is de enige instrumentale track op de plaat en wordt gedragen door een stevige beat en vrij donkere maar energieke soundscapes, het nummer heeft een gedreven Housewife (Daan) vibe waar je onmogelijk kan op stilzitten.

Afsluiter Go Your Own Way is het rustigste nummers op het album dat door de analoge synthgeluiden wel iets heeft van Air. Dit duo heeft echter een eigen aanpak en geluid dus is het gewoon een straffe Thebou song geworden.

Op het debuut van Thebou staan acht ijzersterke songs met een eigen overtuigend geluid, wat niet altijd evident is voor een synthpopband. Helaas zal het album niet fysiek te verkrijgen zijn. Op de optredens van het duo zal er een leuke gadget worden uitgedeeld die toegang verleent tot het volledige digitale album.

Je kan Thebou aan het werk zien op:

10/12 – Giraf, Gent
22/12 – De Steeg, Aalst

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More