Home ReviewsAlbum Reviews THE SHOVELS – The Cat Album (Ronny Rex/Fons Records)

THE SHOVELS – The Cat Album (Ronny Rex/Fons Records)

by Bart Verlent

De meeste songs gaan over relaties en de liefde maar soms halen artiesten hun inspiratie uit volledig andere dingen. Bijvoorbeeld uit een gele onderzeeër, de klimaatverandering of de wereldproblemen. Voor het nieuwe album van The Shovels heeft Erik Debny zich laten inspireren door zijn vrienden op vier voeten. Debny is een verstokte kattenvriend en heeft 15 songs geschreven over de vreemde streken van Flopsy, Tonto en Pluis (zaliger).

© The Shovels

Muzikaal heeft Erik zijn hart verloren aan de jaren ’60 en maakt dan ook songs die in de lijn liggen van onder andere The Kinks en The Beatles. Hij blijft dan ook trouw aan zijn muses en laat de moderne muzikale trends links liggen. Daar is op zich niks mis mee maar dat zorgt er wel voor dat niet iedereen mee is met de muziek van The Shovels.

Debny is anders wel een pure vakman die talent heeft om goede songs te schrijven. Daarom staat er op deze The Cat Album geen één slecht nummers en de teksten zijn best wel grappig. De opnames klinken wel echt lo-fi en de mix is niet altijd in balans, wat wel een spijtige zaak is. Maar het is en blijft authentiek en daar staan The Shovels altijd voor.

Of Debny en co nieuwe zieltjes zullen winnen met The Cat Album daar vrezen we een beetje voor. Maar de fans zullen deze kattenlangspeler zeker lusten.

The Shovels stellen The Cat Album voor op 25 mei in De Nachtwacht in Tielt.

FacebookSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More