Home ReviewsAlbum Reviews THE LOVE – Come On And Feel The Love (Sounds Of Subterrania)

THE LOVE – Come On And Feel The Love (Sounds Of Subterrania)

by Bart Verlent

Garagerock is van alle tijden, hoe smeriger het eraan toe gaat, hoe beter het klinkt.

Dat is zeker het geval bij The Love. Achter deze lieftallige naam schuilt het liefdeskind van Bob Belmans die zich jarenlang achter de schermen verschool als geluidsman. Om zijn geoliede songs nog vettiger te doen klinken kreeg hij versterking van Sean Willekens op gitaar, Jonas Wellens op drums en The Sore Losers-leden Cedric Maes en Kevin Maenen.

© The Love

Op de debuutplaat staan tien energieke song waar de olie van afdruipt. Belmans schreeuwt, roept en tiert.

Hier en daar moeten we denken aan de klassiekers van The Sonics, zoals in de strofe van de single Donna. Maar ja, het is nu eenmaal moeilijk om anno 2023 nog helemaal origineel uit de hoek te komen als je pure garagerock maakt. De band klinkt echter vooral heel oprecht en gemeend en rockt werkelijk alle kanten uit.

De nummers klinken ruw en heel puur wat resulteert in een lekkere retro-sound die perfect past bij de groovy nummers. Alles lijkt live en in één take gespeeld te zijn waardoor het ook echt “straight in your face” binnenkomt.

Garagerock zoals garagerock moet klinken dus.

The Love maakt perfecte songs die een festival tot leven kunnen wekken, je kan dit vijftal dan ook aan het werk zien op:

19/08 – Paspop, Passendale
15/09 – LoForLife, Scherpenheuvel
30/09 – Thorn In My Side, Antwerpen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More