Home ReviewsAlbum Reviews TENSE REACTION – Release The Crows (Lonercult)

TENSE REACTION – Release The Crows (Lonercult)

by Patrick Bruneel

Rationeel Uitgeluld is een van de titels op Release The Crows van het uit Utrecht afkomstige Tense Reaction. Fastcore met Nederlandstalige tekst en het werkt meer dan behoorlijk. Niet dat de band al zijn nummers in het Nederlands krijst. Vijf van de elf zijn het er. Het helpt wel om hun boodschap over te brengen. Homohaat, Hand In Eigen Boezem, Je Punk Is Dood en Ziek En Verrot, het zijn steevast knallers met een boodschap.

© Tense Reaction

Mensen een geweten schoppen zoals Louis Paul Boon het in een ver verleden al stelde. Dat doet de band net zo goed als ze in het Engels hun boodschap willen overbrengen, met Opinions en The World At It’s Knees bijvoorbeeld.

De hardcorepunkmannen van Tense Reaction draaien al een hele tijd mee in het circuit, maar tot op heden bracht de band nog niet zo veel materiaal fysiek uit. Hun vorige “lang”speler Catatonic State dateert trouwens ook alweer uit 2018.

De Utrechtenaren prijkten met twee nummers (Boys Fun en End It Now) op de verzamelcassette Red Wine & Glue Vol. 1, waarop gelijkgestemde bands als Azijnpisser, Paranoid State en Youth Deprivation hen gezelschap houden. Daarmee weet iedere hardcoreliefhebber meteen in welke hoek Tense Reaction de brokken vangt.

Zoals het bij een beetje zichzelf respecterende fastcoreband past, duurt het plaatje minder lang dan we dit stukje kunnen typen. We doen ons best om even snel als hen te zijn, maar het is verloren moeite.

Ontstressen voor gevorderden kan aldus prima met dit Release The Crows.

Tense Reaction: FacebookBandcamp
Lonercult: BandcampFacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More