Home ReviewsAlbum Reviews TEENAGE FANCLUB – Nothing Last Forever (PEMA/NEWS)

TEENAGE FANCLUB – Nothing Last Forever (PEMA/NEWS)

by Bart Verlent

Al meer dan 30 jaar maken Norman Blake, Raymond Mc Ginley en drummer Francis Macdonald (die laatste heeft wel 11 jaar geen deel uitgemaakt van de band, sinds 2000 is hij niet meer weggeweest) sprankelende, melodieuze indiepop onder de naam Teenage Fanclub. De band kan gewoon geen slechte songs maken lijkt het wel, en toch hoor je hun muziek amper op de radio en hebben ze geen hits. Nothing Lasts Forever is al het veertiende album van de Schotten. En ook al doet de titel vermoeden dat het misschien de laatste plaat wordt van TF, toch is dat niet het geval.

© Teenage Fanclub

Op Nothing Last Forever kijkt de band vooruit en laten ze het verleden achter zich. Ze gingen op zoek naar het positieve, ook al werden ze geconfronteerd met de grimmige realiteit van de 21e eeuw. Het is Norman Blake en co weer gelukt om melancholie om te zetten in glorieuze, zingende harmonie die van elk nummer druipt.

Verwacht niks nieuws of vernieuwends van deze nieuwe plaat. De band doet gewoon verder waar ze goed in zijn: ijzersterke songs afleveren. Verwacht ook geen wervelende effecten of bombastische arrangementen, je krijgt gewoon vakwerk zonder verdere poespas. Songs die je na een paar beluisteringen kan meezingen of meeneuriën en die je niet meer vergeet.

Teenage Fanclub levert iedere keer opnieuw zo’n straffe platen af dat de verwachtingen voor de volgende altijd hooggespannen zijn. Ze stellen evenwel nooit teleur, ook deze keer niet.

Of ze nog nieuwe zieltjes gaan winnen met Nothing Lasts Forever daar vrezen we voor. Maar who cares. We kunnen weer genieten van een topalbum van een topband. Ze komen de plaat zelfs voorstellen in ons land en wel op 28 oktober in de Brusselse Botanique.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More