Home ReviewsAlbum Reviews STRATEGIES – S/T

STRATEGIES – S/T

by Bart Verlent

Paul Lask, Neil Hennessy en Brian Moss hebben alle drie hun sporen verdiend bij diverse bands uit de Chicago punk/hardcore scene begin jaren 2000. Aangezien het trio al jaren bevriend is, wilden ze al een hele tijd samen een nieuw project starten dat volledig afweek van het punk/hardcore genre. Toen in 2020 Amerika in lockdown ging, stuurde Lask demo’s rond naar de andere twee, die ze thuis aanvulden. Het resultaat van die demo’s is te horen op de debuutep van Strategies.

© Strategies

Op de ep staan vier songs die zich ergens situeren tussen de powerpop van Sugar en The Posies en de indiepop van Death Cab For Cutie.

Er zijn geen punk of hardcore invloeden te horen, dus wordt er door Brian Moss mooi gezongen in plaats van geschreeuwd en klinkt alles heel subtiel in plaats van dat er een hele tijd wordt geramd op gitaren en drums.

Het trio was serieus in de wolken over de opnames zodat ze al volop bezig zijn aan een opvolger van dit knappe debuut. Daar kunnen we alleen maar dik tevreden mee zijn. Deze ep van Strategies is een uniek plaatje met vier ijzersterke songs die eigenlijk allemaal perfect radiomateriaal zijn.

BANDCAMPINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More