Home ReviewsAlbum Reviews ROBBING MILLIONS – Rêve Party (Capitane Records)

ROBBING MILLIONS – Rêve Party (Capitane Records)

by Bart Verlent

Lucien Fraipont is een man die op zoek blijft gaan naar nieuwe invloeden en altijd open staat voor avontuurlijke arrangementen en een uniek geluid. Daarom evolueerde het geluid van zijn project Robbing Millions door de jaren heen. Elke plaat klinkt volledig anders maar toch hebben ze altijd wel een herkenbare stempel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Fraipont afgestudeerd is aan het jazzconservatorium van Brussel en dat hij telkens weer een nog niet ontgonnen weg wilt inslaan om daar met een fris en uniek geluid uit te komen.

© Robbing Millions

Rêve Party is het derde Robbing Millions album en daarin liet Lucien zich beïnvloeden door zijn liefde voor Franse pop, Amerikaanse psychedelische rock en jazz (in het bijzonder van Weather Report).

Hij creëert een soundtrack voor zijn perfecte droomfeest met een knappe eclectische sound en songs die uitblinken met een breed verrassend klankenpalet. Hij producete de plaat samen met Mike Fridmann, groepslid van KWKA en Pitchwafuzz, hij zat ook achter de knoppen bij de laatste platen van The Flaming Lips.

Openingsnummer Magicians lijkt weggelopen uit een album van Tame Impala terwijl we in Same Skin futuristisch disco krijgen. Doctor is een dromerige psychedelische track met een jazzy randje. Vervolgens gaan we vlot over naar de speelse pop van Believe Her.

In Rave Party duikt Fraipont in de Franse psychedelica, het lijkt een beetje een combinatie van Air en Weather Report. Elastics is pure electro funk waar Prince niet vies van was in de jaren ’80 terwijl Jabberwocky een jaren ’70 jazzrock tintje krijgt in de lijn van Steely Dan.

Bij Mécanique Onlatoire haalt Fraipont zijn Moog terug boven en krijgen we terug een zweverige, psychedelische track in de lijn van Air. Diezelfde vibe blijft ook hangen in Chine Impérale. Samaras begint vrij speels wat later ontwaren we een jaren ’70 jazz fusion tintje. Daarna gaan we naar de psychedelische pop van Royal Path en blijven we in de psychedelica met afsluiter Not Around.

Réve Party is een heel boeiende, straffe plaat voor de avontuurlijke muziekliefhebber. Lucien Fraipont weet perfect de lijn te trekken zodat de songs niet wegzinken in een overdosis aan psychedelische invloeden.

Robbing Millions kan je aan het werk zien op:

28/04 – Volta, Brussel
05/05 – Cafe Cafe, Hasselt
06/05 – Maatwerk, Roeselare
11/05 – Trix, Antwerpen
19/05 – De Koer, Gent
08/06 – KulturA, Luik

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More