Home ReviewsAlbum Reviews OTHER HOUSES – Didactic Debt Collectors (Aagoo Records)

OTHER HOUSES – Didactic Debt Collectors (Aagoo Records)

by Bart Verlent

Morgan Enos is een singer-songwriter uit New Jersey die sinds 2012 regelmatig muziek uitbrengt onder de naam Other Houses. Hij maakt akoestische pareltjes die in de lijn liggen van Eliott Smith, maar ook powerrock vergelijkbaar met wat Big Star doet. Af en een toe horen we een lo-fi explosie à la Guided By Voices. Hij speelt zelf alle instrumenten in.

© Other Houses

Didactic Debt Collectors is de vierde ep van Other Houses. De net 30 jaar geworden Enos ziet het zelf als een hoogtepunt in zijn muzikale carrière. De man staat, naar eigen zeggen, op een kruispunt in zijn carrière, gaat hij verder als Other Houses, of doet hij dat onder zijn eigen naam? De toekomst zal het uitwijzen…

De ep opent met het ingetogen Captive Audience dat begint als een typische singer-songwriter compositie. Na het eerste refrein valt de elektrische gitaar in en wordt het nummer mooi opgebouwd met gedubbelde vocals en stevige drums. De prachtige song illustreert dat Enos echt wel een geweldige songschrijver is.

In Jacket’s Creed komt de lo-fi kant naar boven, met lekkere fuzzy gitaren en donderende drums krijgen is dit opnieuw een catchy song waar een chaotisch kantje aan zit dat doet denken aan de eerste Pixies platen.

Drab Vocabulary is een melodieus powerpopnummer met een psychedelisch tintje en in het akoestische Arc Of The Arrow komt een glamrock-gitaar de boel ophitsen. De ep wordt afgesloten met de ingetogen powerrock van Swine Among The Relics.

Of Morgan Enos ooit zal doorbreken bij het grote publiek vrezen we een beetje, nochtans heeft de man bakken talent en maakt hij boeiende songs die eigenlijk meer aandacht verdienen. Didactic Debt Collectors is opnieuw een collectie topnummers.

Facebook – Instagram / Koop via Aagoo Records

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More