Home ReviewsAlbum Reviews NUÏ – Change

NUÏ – Change

by Bart Verlent

Dit jaar maakten we kennis met NUÏ, het alter ego van de uit Geraardsbergen afkomstige singer-songwriter Emma De Quick. Ze bracht de singles Why, Bad Habits, Killing en Change uit die we kunnen klasseren als donkere, melancholische, elektronische pop. Nu is er de debuutep van Nuï waar De Quick een anderhalf jaar aan gewerkt heeft.

Het maken van de ep werd een een proces van ontdekking en zelfreflectie en resulteerde in een verandering in haar definitie van succes. Die verandering was heel positief voor haar, ze was blij dat ze bleef groeien, ontdekken en veranderen. De nummers op deze ep tekenen een totaalplaatje van De Quick als artieste, ook al zijn de nummers heel verschillend.

Change begint met het aanstekelijke en dansbare Truth Is, een song die ineens stevig binnenkomt. Op Killing begeleid De Quick zichzelf op piano en maakt ze een heel gevoelige ballade. Bad Habits zou niet misstaan tussen de dance klassiekers van Robyn terwijl we in het titelnummer een hoog Abba gehalte horen.

Why is één van de strafste songs op deze ep, hierin neemt Emma ons vast en laat ze ons niet meer los. Ze sluit af met het Franstalige Pas Toi, de lichtste song op de ep maar even aanstekelijk als de andere nummers.

Nuï levert met deze debuutep een mooi visitekaartje af. De songs zitten perfect in elkaar. Haar geluid mist soms wat originaliteit maar het komt allemaal heel goed binnen. We zijn benieuwd wat deze straffe dame nog allemaal in haar mars heeft.

Nuï stelt haar debuut voor op 9 oktober in de Gentse theaterzaal Scala, tickets zijn te koop via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More