Home ReviewsAlbum Reviews NGC 2020 – Feels Like Spring (Shoredive Records)

NGC 2020 – Feels Like Spring (Shoredive Records)

by Bart Verlent

NGC 2020 is gebied in de Grote Magelhaense Wolk in het sterrenbeeld Goudvis. Het werd in 1836 werd ontdekt door de Britse astronoom John Herschel. Het is ook de naam van een project van een Parijse multi-instrumentalist die liever anoniem wil blijven. Feels Like Spring is ondertussen de vierde ep van dit project waarin we een mix horen van elektronische shoegaze, postrock en ambient.

© NGC 2020

Openingsnummer Believe is pure ambient met zweverige synthklanken en een vervormde stem die een tekst blijft herhalen. In Feels Like Spring wordt kraut gecombineerd met noisy elektronische shoegaze en dat klinkt super boeiend. Tijdens The West Is In You Head gaat het dan weer een andere kant uit waarbij EBM wordt overgoten met een Vangelis saus waarna er een shoegaze accentje opduikt.

Afsluiter Last Goodbye is dan weer donkere synthpop in de lijn van New Order opnieuw met een laagje shoegaze.

Het is niet duidelijk waar NGC 2020 precies naartoe wil. Hij levert een gevarieerde ep af met veel variatie maar zonder duidelijke lijn, het lijkt dan ook meer op een verzamel ep van verschillende artiesten.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More