Home ReviewsAlbum Reviews MR. NONENTITY – Centre of the Circle (Horza Records)

MR. NONENTITY – Centre of the Circle (Horza Records)

by Jeroen De Weder

Mr. Nonentity, het soloproject van multi-instrumentalist Jesse Vanden Eynde, brengt naar eigen zeggen eclectische indiepop en dit bij gebrek aan een beter label. Niet voor één gat te vangen dus en we moeten het toegeven, de man eet inderdaad van meerdere walletjes en beschikt over een grote appetijt.

Met een titel als Live For I Die kan het verschillende kanten uitgaan. Je kan het als een carpe diem oproep beschouwen om het leven optimaal in te vullen en er het maximum uit te halen. Je kan er ook een kreet van wanhoop in zien tegen een nakende en onvermijdbare toekomst. Het nummer weerspiegelt deze duale houding. Het sfeervolle nummer heeft een duistere ondertoon, gedragen door zware bastonen en een overslaande zangstem. Maar de muziek heeft ook een lichter, rock-‘n-roll kantje waardoor het geheel verteerbaar blijft.

Titeltrack Centre Of The Circle start met een gedateerde drumcomputer en een tokkelgitaar waar de zanger zacht zijn lyrics bovenop legt. ‘Swirlende’ synths, een funky baslijn en disco gitaarakkoorden geven het nummer een nieuwe, verwachte wending. Ten slotte neemt de vette bas heerlijk het voortouw en legt het nummer in zijn eindplooi. Poppy, funky, sfeervol.

De lome, dromerige klanktapijten van het pareltje If You’re An Angel lift je naar hogere sferen waar fluffy, pastelkleurige wolkjes uit gesponnen suiker die zeemzoeterig het soezerige, zeemzoete decor vormen. Een pretentieloos liefdesnummer waarbij zang en muziek in perfecte harmonie met elkaar zijn. Wegdromen en genieten.

Slotnummer The Weight Of The Light Of The World steunt op een eenvoudige maar catchy loop van twee akkoorden waarop de zanger zijn filosofisch betoog uiteenzet. Het nummer krijgt gaandeweg meer diepgang door een avontuurlijke bas, extra vocals en een saxofoon die de vrijheid krijgt om het muzikaal patroon te doorkruisen.

Debuutep Centre Of The Circle is gemasterd door Uwe Teichert (dEUS, Daan, Soulwax, Yann Tiersen, …) en komt uit op bij Horza Records.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More