Home ReviewsAlbum Reviews MIRRANDA – Total Bonjour.

MIRRANDA – Total Bonjour.

by Nel Mertens

Pieter-Jan Van Den Troost (frontman van Willow) en Pieter Schrevens (frontman van Five Days) gingen elk met een bronzen medaille aan de haal in Humo’s Rock Rally en brengen al dat talent samen met hun gezamenlijke project Mirranda.

Op hun pas verschenen debuutep Total Bonjour krijgen we 5 tracks over 2 jongvolwassenen die in hun zoektocht naar stabiliteit toch worstelen met de herinnering aan hun opwindende studententijd. Muzikaal wordt die worsteling prettig gerelativeerd, terwijl de teksten de melancholie meedragen van de weerstand tegen het volwassen worden.

Vintage synths openen Sand Head met een grootse, open sound, die getemperd wordt door de frisse, opgewekte vocals. Je kop in het zand duwen, er van overtuigd zijn dat de liefde om zeep is en toch de hele dag onverstoord in die zeepbubbel blijven glimlachen: Mirranda slaagt er ongelooflijk goed in om die gedachte in een song om te zetten die zich na twee luisterbeurten vastklampt aan enkele meeneuriënde hersencellen.

Enorm opgewekt klinkt Stuck In Limbo. Ook hier horen we een frisse popsound, waar een flinke vleug retro onder gemengd werd door synths en snaren, die naar een psychedelisch hoogtepunt oplopen. De kloof tussen muziek en tekst is ironisch groot.

Good Times klinkt als een ondeugend, uitdagende smeekbede. ‘Like a maniac, I’ve been looking for a cure.’ Nononsens naïviteit in een knap muzikaal opgebouwd kader gegoten, waarbinnen elektronica en snaarwerk hand in hand gaan.

Droefheid druppelt van een regenboog in het melancholische Single Guy, waarin de bubbelende toetsen en gitaarsolo een glamoureuze eighthieszweem achterlaten.

De uitgesproken synthlijn in Girl, de gitaren die ondertussen een volledig andere weg inslaan en de ritmes die vrolijk aantikken tegen de zuiverzwevende zanglijn, maken duidelijk dat Mirranda over die kwaliteit beschikt om duistere gedachten om te zetten in een eigenzinnig  sterk, samenhangend synthpoppy geluid op deze debuutep. Total Bonjour!

Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More