Home ReviewsAlbum Reviews MARIA ISKARIOT – EN/EN (Burning Fik)

MARIA ISKARIOT – EN/EN (Burning Fik)

by Bert Geurts

Verschijnend uit de groezelige wandelgangen van menig kraakpand brengt het Gentse Maria Iskariot haar debuutep als vijgen na Pasen en liefde voor de onbeminden. De ep heet EN/EN naar het naar eigen zeggen gulzig-vrolijke, toch niet pijnloze tegenbeeld van Kierkegaards Of/Of.

Terwijl de protagoniste op Bedankt onmiddellijk een anthem bezingt over vriendschap en een afschuw van de klote-maatschappij, spat de ironie op Ze Weet Wat Ze Wil er vanaf door de verrassend mellow akoestische sound en grappige jaloezietekst.

Sam doet ons vervolgens nostalgisch denken aan de zó bekende rockhymns uit de Kreuners-stal terwijl het eigenwijze Zachter Bestaan dan weer een schreeuwende vloek is om een kapotgelopen liefde waarbij ze vrede probeert te nemen in haar boosheid.

De single van vorig jaar Lief Klein Kind deed onze muzikale sprieten reeds tintelen door de ruigrauwe drie-akkoorden-punk. De mooie afsluiter Schipper, vergezeld met verrassende strijkers, omschrijft tenslotte mooi de melancholie van een verloren relatie.

De finaleplaats in Humo’s Rock Rally van vorige week was dan ook voor ons een verrassende maar verdiende erkenning voor dit verfrissend punkgeweld.

EN/EN is op vinyl verschenen.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More