Home ReviewsAlbum Reviews LORE CITY – Under Way (Lore City Music)

LORE CITY – Under Way (Lore City Music)

by Bart Verlent

Laura Mariposa Williams en Eric Angelo Bessel ontmoetten elkaar voor het eerst in 2003 in de College of Visual & Performing Arts op Syracus University. Pas in 2011 richtten ze Lore City op. Ze maken muziek van uit het geloof dat we allen één zijn en dat we hier allemaal nog al eens rondliepen op aarde. Het duo bracht in 2020 het debuutalbum Alchemical Task uit, het jaar daarop volgde album nummer twee Participation Mystique. De muziek van Lore City is een mix van psychedelica, dreampop en darkwave.

© Lore City

Het koppel bracht nu de ep Under Way die eigenlijk gewoon een vinyl single is met daarop twee nummers.

Animate is gebouwd rond logge, monotone drums en monotone synthklanken. Williams maakt het verschil met haar indrukwekkende dromerige stem terwijl Bessel het nummer af en toe wat meer kleur geeft met zijn gitaar. We moeten spontaan denken aan het eerst album van Dead Can Dance bij deze track.

Het tweede nummer Very Body is een instrumentale track gebouwd op bijzondere soundscapes. Langs de ene kant klinkt het vrij dromerig, langs de andere kant ook heel krachtig. We kunnen het mysterieuze ambient noemen die toch stevig binnen komt.

Het is duidelijk dat dit duo het experiment niet schuwt, en deze vinyl single geeft perfect weer waar Lore City voor staat. Dromerig, zweverig maar ook krachtig en mysterieus. De vergelijking met de vroege Dead Can Dance is dan ook nooit veraf.

WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More