Home ReviewsAlbum Reviews LEE FIELDS – Sentimental Fool (Daptone Records)

LEE FIELDS – Sentimental Fool (Daptone Records)

by Bart Verlent

De 72-jarige Elmer Lee Fields is één van de weinige grote, nog levende soulzangers van het moment. Hij werkte in het verleden samen met Kool and The Gang, B.B. King, Dr. John, Betty Wright, The Manhattens en Bobby Womack.

Sinds 2016 maakte hij platen en tourde hij met The Expressions. Voor Sentimental Fool werkte hij terug samen met Daptone Records en wordt hij begeleid door The Dap Kings (Sharon Jones, Amy Winehouse,…).

© Lee Fields

Dap Kings-bassist Gabriel Roth stond in voor de productie van het album. Hij producete eerder al albums voor Sharon Jones en schreef ook nummers voor haar. Hij was dan ook de geknipte persoon om Fields’ nieuwe plaat in te blikken. Zoals altijd levert Fields een ijzersterke retro-soulplaat af. Zijn stem klinkt nog steeds als een klok en The Dap Kings zorgen voor een indrukwekkend warm klankentapijt.

Verwacht geen nieuwe invloeden of een eigentijdse aanpak. Fields is een soulzanger van de oude generatie en hij blijft de dingen doen zoals hij ze altijd al deed. Het album staat vol tijdloze songs die hits zouden geweest zijn als ze vijftig jaar geleden verschenen waren.

Lee Fields bewijst met dit zalige album dat hij nog steeds kan overtuigen met zijn doorleefde soulstem. We zijn er zeker van dat als de man dit album live brengt, het nog voor vuurwerk zal zorgen. Op 13 februari stelt Lee deze plaat voor in de Brusselse Botanique.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More