Home ReviewsAlbum Reviews JOCKSTRAP – I Love You Jennifer B (Rough Trade)

JOCKSTRAP – I Love You Jennifer B (Rough Trade)

by Bart Verlent

Georgia Ellery maakt deel uit van de band Black Country, New Road, in 2017 startte ze haar eigen Jockstrap project op samen met Taylor Skye. Het duo brengt de ene keer dromerige electro met af en toe een folky randje en de andere keer stevige electro die de luisteraars de dansvloer op jaagt.

De originele sound van Jockstrap bestaat uit een combinatie van avontuurlijke geluidjes en speciale songstructuren. Hun muziek werd gebruikt in modeshows van Chanel en Stella McCartney, wat maakt dat Jockstrap ’the next big thing’ is.

© Jockstrap

Het duo leerde elkaar kennen op Guildhall School Of Music & Drama waar ze samen jazz en elektronisch compositie studeerden. Ze vonden elkaar in hun liefde voor Disclosure, Mica Levi, Bob Dylan en Joni Mitchell. Dit album is het resultaat van drie jaar experimenteren waarin Georgia zingt en de georkestreerde loungepopkant voor haar rekening neemt, terwijl Taylor het geheel mixt met een postdubstep mixer met nieuwe en oude invloeden.

Het album is dan ook geen samenhangend geheel geworden.

We krijgen folky gitaar liedjes die uitgroeien tot bombastische nummers en dromerige electrosongs die evolueren naar experimentele noise. Niets is wat het lijkt, alles verandert constant. Er is geen lijn te trekken in deze plaat. Dat maakt het ook wel boeiend maar langs de andere kant lijkt het meer op een verzamelalbum van verschillende artiesten.

Het lijkt wel of Ellery en Skye zich voor het eerst konden uitleven en teveel ideeën hadden waardoor het album wat lijkt op een collage van een overdosis aan knipsels. Jockstrap levert een interessant debuutalbum af maar misschien kan het duo de volgende keer wat meer doseren.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More