Home ReviewsAlbum Reviews HEADSHRINKERS – Judgement Day

HEADSHRINKERS – Judgement Day

by Bart Verlent

In het VK wordt de ene band doodgeknuffeld en krijgt ze een overdosis media aandacht, terwijl de andere band doodgezwegen wordt al heeft dat niks te maken met kwaliteit… Dit gebeurt natuurlijk overal, maar de Europese pers staart zich zo blind op de Britse muziekbladen dat sommige artiesten niet eens de kans krijgen om hun platen te promoten in Europa. Headshrinkers is zo’n band al hadden ze vorig jaar wel het geluk op Vestrock te staan. Ze brachten er een indrukwekkende set. Het viertal uit Black Country maakt muziek sinds 2019 en brengt nu hun tweede ep uit.

© Headshrinkers

Garran Hickman, James Knott, Xavier Al-Naqib en Scarlett Churchill maken eigentijdse postpunk met poëtische teksten waarin invloeden te horen zijn van postpunkveteranen als Wire en The Wedding Present. Het viertal streeft in elke song naar vurige gedrevenheid die super aanstekelijk werkt.

Met openingsnummer Plasticine word je al onmiddellijk meegesleurd in die lekkere, energieke vibe. Dat geldt ook voor het super zalige Loco. Bang Bang heeft enkele ingetogen stukken maar drijft vooral op krachtige golven. Tragedy Most True begint als pure punkpoëzie waarin zanger Garran Hickman met veel overtuiging zijn tekst declameert zonder muziek. Later zorgen de instrumenten voor een donkere, experimentele achtergrond. Het nummer sluit mooi aan bij My Dear dat redelijk melodieus klinkt en een heel bijzonder, chaotisch refrein heeft.

In de intro van How They Built Rome horen we een shoegaze vibe maar die verdwijnt al snel en gaat verder in onversneden postpunk van de bovenste plank. Met afsluiter Threadbare wil Headshrinkers de ep iets rustiger afsluiten maar in het refrein ontploft weer die lekkere energiebom zodat er in gedreven schoonheid wordt afgesloten.

Headshrinkers volgt zijn eigen postpunkweg met een uniek geluid dat veel indruk maakt. Op deze ep klinkt de band rijper en voller dan op de voorganger Doorway Conversation waar ook heel straffe songs op staan. We horen in Judgement Day toch een positieve evolutie. De band klinkt even overtuigend als Shame of Fountaines D.C. Hou Headshrinkers maar in het oog want ze hebben alles in huis om heel groot te worden.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More