Home ReviewsAlbum Reviews GÜNTHER NEEFS – De Kracht Van Muziek (PIAS)

GÜNTHER NEEFS – De Kracht Van Muziek (PIAS)

by Hans Verhoeven

Wat nog te schrijven over Günther Neefs? Dat hij van auto’s houdt? Dat hij hetzelfde stemtimbre (iets hoger, evenwel) van wijlen zijn vader heeft? Dat hij een goeie zanger is? Misschien wel de beste, hier?

Dat is hij. En dat bewijst hij met De Kracht Van Muziek. Alsof die kracht dat nog niet genoeg bewezen heeft.

We kunnen zagen over de teksten – en dat gaan we zeker doen, je kent ons – maar er blijft die stem, als van Irish Coffee. Extra room erbij. En die komt tot zijn recht in Ik Had Het Moeten Weten: het swingt en er zitten geweldige blazers in.

Dit is zijn Best Of, de onze komt ooit nog wel. Maar in elke song hoor je die warme soulstem. Het is Radio2 maar waarom zou hij niet op Radio1 kunnen? StuBru? Met een song als Ik Kan Het Nog, backings uit het zuiden van de States, en enkel Neefs kan dat nog.

Günther Neefs: hij coverde ooit I Can’t Stand The Rain (Ann Peebles) zoals zijn vader ooit Sixteen Tons (Tennessee Ernie Ford) coverde. Hun versies waren en zijn beter dan die van wat ooit was.

Maar het liefst zien en horen we hem evolueren richting Johan Verminnen. Dat heeft hij in zich. Hij kan dat. Wij niet.

Günther Neefs live beleven? Klik hier

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More