Home ReviewsAlbum Reviews ELLIS MANE – Nice To Meet You

ELLIS MANE – Nice To Meet You

by Bart Verlent

De Gentse singer-songwriter Elisa De Pauw is een geschoold klassiek pianiste met een onvoorwaardelijke liefde voor de elektrische gitaar. Na bijna tien jaar muzikale omzwervingen in en rond het Gentse als pianist en gitarist bij verschillende bands (Sonderwält, Jim Cain) staat ze nu zelf achter de microfoon als Ellis Mane. Gewapend met haar gitaar, bas, drumpad en loopstation brengt ze gelaagde songs met karakter en soms met een loeiend randje. Kwa geluid liet ze zich beïnvloeden door Courtney Barnett, Eels en Black Box Revelation.

© Ellis Mane

Nice To Meet You is de debuutep van Ellis Mane en is te beluisteren via de streamingdiensten. De ep is ook verkrijgbaar op gelimiteerde cassette met bonustrack. Elisa laat zich begeleiden door drummers Jo Soetaert (Jan De Wilde, Wim De Craene) en Midas Mattens (Fowl, Cockfish) en Michael Ghijs op sax.

De ep bevat vijf (of zes al je tape koopt) vrolijke indiepopsongs die vooral gedragen worden door de gedreven gitaar. Elisa heeft een kristalheldere stem die ze regelmatig dubbelt zodat we tijdens de samenzang veel Elisa horen.

Het klinkt allemaal mooi met hier en daar een fijne gitaarsolo die de boel wat meer body geeft. We missen hier en daar wel wat meer avontuurlijk uitstapjes, er wordt mooi binnen de lijntjes gekleurd waardoor het soms allemaal wat braafjes klinkt. Dat is natuurlijk maar een detail want Ellis Mane kan zeker straffe nummers en arrangementen schrijven.

Nice To Meet You is een knappe debuutep waar je duidelijk op hoort dat Elisa De Pauw een topmuzikante is met veel talent.

Op de releasedag (29/11) stelt Ellis Mane Nice To Meet You voor in de Missy Sippy in Gent.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More