Home ReviewsAlbum Reviews DULL BOY JOHNNY – Tropical Swing Club (Another Weekend)

DULL BOY JOHNNY – Tropical Swing Club (Another Weekend)

by Bart Verlent

Nu de zomer in aantocht is, kunnen we daar wel een zwoele soundtrack bij gebruiken. Op de heren van Dull Boy Johnny mogen we dan zeker rekenen. Dit Antwerpse trio – live krijgen Rik De Bal, Jan Vanhamel en Nard Houdmeyers ondersteuning van Cas Kinnaer op drums en Dries Meeus – staat garant voor sexy groovy songs met een funky filmische jaren ’70 vibe. De perfecte muziek dus om cocktailparty’s en beachparty’s op te vrolijken.

© Dull Boy Johnny

In 2022 bracht de band hun debuutep Fictional Love Scenes, Vol. 1 uit waar Tropical Swing Club eigenlijk een vervolg op is. Het is ook zo dat op de vinyl release beide ep’s samen worden uitgebracht en je zo eigenlijk de debuutplaat krijgt van deze exotische band. Voor deze plaat trok Dull Boy Johnny naar het Italiaanse eiland Ponza voor een schrijf-vakantie. Een mens kan op slechtere plaatsen terechtkomen om inspiratie op te doen…

Tropical Swing Club opent met het sfeervolle Mexican Sun waarin we een combinatie krijgen van Air, 70’s funk, zwoele surf vibes en vogelgeluiden. Wat een lekkere cocktail is dit.

In Excuse Me? horen we een mix van de coolness van Balthazar en de salsa en samba van Santana. Bitter Affection klinkt zo zwoel dat de seks er werkelijk van afdruipt. Nog meer zwoele vibes krijgen we in het aanstekelijke Salty Lips. Afsluiter She & Elvis is een soort van tropische mix van Barry White en Khruangbin waar je het spontaan warm van krijgt.

Dull Boy Johnny is allesbehalve dull, maar wel zwoel, spannend en extreem lekker. Het trio heeft een perfect vervolg gebreid aan de debuutep.

Je kan Tropical Swing Club live mee maken op:

02/08 – Geel Zomert, Geel
19/08 – Foli-A, Retie

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More