Home ReviewsAlbum Reviews DONNA BLUE – Into The Realm Of Love (Snowstar Records)

DONNA BLUE – Into The Realm Of Love (Snowstar Records)

by Bart Verlent

Danique Van Kesteren en Bart Van Dalen nemen ons met Donna Blue terug mee in de tijd. Naar de jaren ’60 meer bepaald. De wereld van oude spionagefilms, waarin overal een psychedelische waas hangt en de geur van patchoeli en cannabis ons tegemoet komt. Het Nederlands duo vond inspiratie bij filmcomponisten zoals Ennio Morricone en John Barry, de Franse 60’s pop van Serge Gainsbourg, de bombastische composities van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood en het dromerig mysterieuze van Julee Cruise.

© Donna Blue

Voor dit tweede Donna Blue album dompelden Danique en Bart zich onder in de wereld van de esoterie die ze koppelen aan mythologie, het hemelse, exotica, donkere romantiek, eigentijdse ervaringen en hun liefde voor het vertellen van verhalen. Dat klinkt allemaal vrij zweverig, maar dat zijn de nummer op deze plaat ook…

Als we vergelijkingen moeten maken met eigentijdse artiesten dan klinken ze als een uptempo versie van Beach House of een psychedelische versie van Weyes Blood. Het is dan ook vreemd dat deze band nog niet echt internationaal doorgebroken is. Donna Blue bestaat nochtans al sinds 2017.

We hopen dan ook dat Into The Realm Of Love daar verandering in zal brengen want het is wederom een plaat van topniveau.

Op 8 mei stelt Donna Blue hun album voor in de Cactus Club in Brugge.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More