Home ReviewsAlbum Reviews DIVIDED – Light Will Shine (Dunk!Records)

DIVIDED – Light Will Shine (Dunk!Records)

by Björn Comhaire

Wandel zachtjes neuriënd door het malse gras van een lentense weide ergens in het Kortrijkse. Hertjes huppelen dartelend voorbij terwijl de laaghangende zon in hun grote donkere ogen weerkaatst, vogeltjes fluiten opgewonden hun lied op zoek naar een fijne partner, eekhoorntjes rennen elkaar spelend achterna… Zet je draagbare bluetooth speaker op maximum volume. Laat opener Cinder uit de debuutplaat van Divided door de stille ochtend knallen en kijk wat er dan gebeurt.

Aahhh, wat kan de natuur toch mooi zijn.

We volgen Divided al een tijdje en zijn fan van hun van melancholie doordrongen sludgy muziek waarvan de ‘zang’ (zeker live) door merg en been gaat. In 2022 releaseten ze hun debuutep Riser maar nu is er dus dat debuutalbum waarop de band pas echt het achterste van hun tong laat zien.

We horen op hol geslagen en tegelijk zuinige drums, vettig grommende gitaren en bassen die recht op de onderbuik mikken en natuurlijk Pepijn Vandaele die zich naar goede gewoonte en waar nodig de longen uit het lijf schreeuwt.

Heel soms (in de intro van Days Undone) kan de invloed van stadsgenoten Amenra niet ontkent worden maar eens de drums invallen wordt het nummer terug helemaal Divided. Wat een opbouw ook!
Onverwacht en interessant zijn de gedetunede pianoklanken in The City Slowly Undresses, een nummer dat constant dreigt te ontploffen maar op het einde een reutelende dood sterft. Of wat met de doordachte en geduldige crescendo in Sleepers, een track met een welhaast symfonische metalopbouw die halverwege wat proggy wendingen krijgt om nadien te exploderen in een orgie van gitaren en losgeslagen drums. Sterk!

En zo vertelt Divided acht verhalen die soms recht in je bakkes gesmeten worden (Cinder, The Vicious Loop, Remaining in Limbo, The Warped Loop) dan wel druppelsgewijze worden toegediend. Die dualiteit van introverte en extraverte nummers maakt dit tot een erg boeiend en volwassen album van een band die zijn belofte opnieuw helemaal waar maakt.

Light Will Shine is verschenen op 29 maart bij Dunk!Records, de band stelt de plaat live voor op 5 april in Het Wilde Westen in hometown Kortrijk. Aanrader!

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More