Home ReviewsAlbum Reviews DELTA CRASH – Stare Into The Sun (Pig Parade Records)

DELTA CRASH – Stare Into The Sun (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Maar liefst zes jaar heeft Delta Crash ons laten wachten op de opvolger van de debuutep Blue Embrace. Deze keer pakt het viertal uit Wetteren uit met een debuutalbum. In die stille jaren heeft de band niet stil gezeten. Ze hebben gewerkt aan hun sound en aan hun songs zodat Delta Crash er anno 2023 overtuigender dan ooit staat. Op de ep was al te merken dat deze vier kerels wel zeer aanstekelijke songs konden schrijven, alleen was hun groepsgeluid misschien nog niet zo uniek.

© Delta Crash

Voor de langspeler heeft de band zich laten inspireren door de dromerige psychedische elementen van Tame Impala, de weidse sound van The War On Drugs en daar een portie gelukzalige weemoed aan toegevoegd. Met als resultaat dat er op deze plaat een bredere, warmere sound staat. Voor dit debuutalbum wordt het ‘hier en nu’ aan de kant geschoven en staat nostalgie en melancholie centraal. Er wordt terug gekeken naar de eeuwig durende zomers van vroeger, maar ook gedroomd over de onzekere – maar wie weet nog betere – toekomst.

Blijkbaar heeft de band in het creatieproces het gevoel gehad zich altijd moeten bewijzen, zodat competitie een weerkerend aspect en rode draad is doorheen het album. Het viertal heeft de muziek dan ook even moeten loslaten in het maken van deze plaat wat een bitterzoete smaak heeft gegeven. Het was dan ook een proces van vallen en opstaan maar dat heeft Delta Crash enorm goed gedaan, want Stare Into The Sun is dan ook een hele straffe plaat geworden.

Op deze plaat staan elf aanstekelijke songs die eigenlijk allemaal singles konden geweest zijn. Alle songs klinken zo overtuigend en zijn tot tot in de kleine details volledig afgewerkt. Niet alleen speelt de band met een breed klankenpallet maar er zit ook voldoende diversiteit in deze songs. En dan is er natuurlijk nog de vertrouwde melancholische stem van Koen De Gussem die elke track volledig af maakt.

Star Into The Sun is het bewijs dat het af en toe goed is om als band even te bezinnen om daarna herboren terug komen en er overtuigender te staan dan ooit.

Delta Crash stelt deze straffe plaat voor op:
28/04 – Trefpunt, Gent
24/06 – Lemon Bar, Wetteren
29/07 – Kapao, Olen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More