Home ReviewsAlbum Reviews DD SANCHEZ – Happy Grey (Dancedelicd)

DD SANCHEZ – Happy Grey (Dancedelicd)

by Nel Mertens

We kennen ondertussen heel wat tinten grijs, maar het ‘GelukkigGrijs’, was ons tot nu toe onbekend. De naam DD Sanchez daarentegen, kwam bij Luminous Dash wel al vaker over de vloer: de samenwerking tussen Dirk Da Davo (ex-The Neon Judgement) en de Mexicaanse bassist / gitarist Sanchez.

©Chanita by Roberto (Gran Tarajal)

De laatste berichten over de goede bas-vriend van Dirk Da Davo luiden tegenwoordig als volgt: “Ik was echt verrast om Sanchez 6 maanden geleden in Spanje te zien aankomen. Volledig onverwacht maar met geldige redenen, oh boy!!! Zijn immense populariteit in Mexico als muzikant leidde hem naar de top van de ladder in de Mexicaanse hiërarchie, zoals mensen uit de Escobar-clan! Daar begon hij een affaire met een nicht van Pablo Escobar, waar de familie helemaal niet blij mee was. Daarenboven was dat Escobar-nichtje – we zullen haar naam hier niet noemen – zwanger geworden van de fantastische bassist! En dat was zeker te veel voor de Escobar-familie! Dus besloten ze een huurmoordenaar achter hem aan te sturen! Gelukkig werd hij getipt door een van zijn collega-muzikanten. Dus hij ging op de vlucht en het lukte hem een ​​vliegticket naar Spanje te boeken waar hij onderdak vond. Kort na zijn aankomst nodigde Dirk Da Davo hem weer uit in zijn opnamestudio om wat nieuwe opnames te maken. Opnames die resulteerden in een volledig album getiteld HappyGrey. ‘GelukkigGrijs’.” De titel klopt alvast. Voor de rest van het verhaal zijn niet wij verantwoordelijk, maar proficiat alvast, Sanchez, met de kleine spruit!

Op dit album vinden we 10 tracks terug, als middenweg tussen pop, electro, western en disco. Als daar al een ‘midden’ in te vinden mag zijn, dan graag door DD Sanchez, want HappyGrey klinkt als een vrolijk klinkend project, zeker wetende dat de donkere ziel van Da Davo er zich grondig mee moeide. Nooit te zwart of te donker dus, tenzij in de teksten.

Het hummende achtergondsfeertje, de zuiderse gitaaraanslagen en heerlijk triggerende electro-sound maken van Vampire State meteen een knappe opener, met toongevende ritmes, aangebracht door niet enkel de drums. Een broeierig, maar alles behalve kil sfeertje, daar in Vanpire State!

De details in ritmes maken van One Thing een echt opgewekt electro dansnummer, terwijl Da Davo zijn teksten laat opborrelen tussen de elegante gitaarrockelementen.
Melancholische klanken in de toetsen, maar ook in de gitaren en vocalen horen we in Man in the Dark. Een track die gedreven wordt door een intelligent baslijntje.
She Prays wordt gedragen door beats en bas! De perfecte combinatie om de bezwerend ijle tekst op los te laten, die steeds grimmiger gaat klinken. En dat geldt ook zeker voor Cities in Dust

De openende gitaarakkoorden klinken vuil en kondigen niet veel goeds aan. En toch barst het nummer What Comes Around open in een optimistisch speels klinkend nummer.
Whirl heeft een sterk elektronische basis, waarin sci-fi-elementen rondcirkelen en ook Push it Up , Pull it out laat psychedelische doch rustige electrotoetsen tussen het gitaarspel los, onder strak aangeslagen beats.
In Just Fun nemen de snaren dan weer de bovenhand in een filmische track. Waiting is met speelse ritme-elementen, de knap opgebouwde afsluiter. Het speelse element wordt gebroken door de grimmige zanglijn, wat voor een happy grijs sfeertje zorgt!

Dat DD Sanchez zijn eigen geluid gevonden heeft, maakt dit album duidelijk. Een toch heel andere sfeer dan wat Da Davo vroeger neerzette, zonder zijn electro-verleden en gitaren te verloochenen. Sanchez voegt daar diep warme bastonen aan toe, die zandkorrels weten te verplaatsen in een droog, windstil en zuiders klimaat. Samen hebben ze hun kruispunt tussen electro en country goed gevonden!

HappyGrey is digitaal verschenen bij Dancedelicd.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More