Home ReviewsAlbum Reviews DAVID NEWBOULD – Power Up (Blackbird)

DAVID NEWBOULD – Power Up (Blackbird)

by Bart Verlent

De Canadese singer-songwriter David Newbould settelde zich eerst in Austin, Texas en verhuisde daarna naar countryhoofdstad Nashville om zich volledig onder te dompelen in countrymuziek. Op zijn vorige albums waren folk, americana en country Newboulds handelmerk maar op deze Power Up! wou hij met een ander geluid voor de dag komen.

© David Newbould

Op het vijfde studio album van David Newbould komt hij met een veel breder geluid dan op de vorige langspelers. Het country aspect is zo goed als volledig verdwenen. Wel krijgen we warme composities waar nog steeds wat folk en americana in terug te horen is maar ook wat indierock en pure singer-songwriter muziek.

Newbould heeft een warme stem die zich perfect leent voor dat soort songs. In de doorleefde nummers ontpopt hij zich als een Father John Misty op zijn best. Soms komt hij rockend uit de hoek als een gedreven Neil Young, maar ook brengt hij heel intense, ingetogen pareltjes.

Power Up! is een topplaat waarop David Newbould een positieve evolutie onderging. Niet dat zijn vorige album slecht waren maar deze langspeler heeft een puur, eigen geluid waar we serieus van onder de indruk zijn.

FACEBOOK/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More