Home ReviewsAlbum Reviews DADAWAVES – Dadawaves (Starman Records)

DADAWAVES – Dadawaves (Starman Records)

by Luminous Dash

De plaat is al een tijdje uit, en mits wat geluk heb je ze al eens op de radio gehoord, maar de psychedelische pop van Dadawaves verdient zeker nog wat meer aandacht en daarom vonden we het gepast om deze cd die zo’n half jaar geleden uitkwam toch nog eens in de kijker te zetten. Gepast? Vergeet dit woord, muziek is gewoon tijdsloos.
Ook al heeft zanger Jasper Stockmans een punkverleden (hij zat bij Oversized), koos hij voor deze band resoluut voor hedendaagse indiepop die zijn wortels in de jaren 60 heeft. De melodietjes konden wel door een Ray Davies of McCartney bedacht zijn, maar de vrolijke (vaak speelse) synths herinneren je eraan dat je niet in de jaren 60 bent belandt. En in tijden dat iedere psychedelische band als Tame Impala wil klinken (het is nu eenmaal de sound die vandaag bij jongeren wonderen verricht), opteert Dadawaves voor een eigen geluid dat soms vreemd klinkt, maar altijd geslaagd.

Neem nu die tweede (perfecte) single: Dans Votre Absurdité waarin futuristische vocoderstemmen gecombineerd worden met een Frans vrolijk kinderliedje. Wie durft dit? Dadawaves en het werkt!
Het is trouwens de fluwelen stem van Beatrijs De Klerck die de songs van Dadawaves van een gouden kader voorziet: fragiel, maar ontroerend mooi.
Naar eigen zeggen is deze plaat (geproducet door Jeroen Swinnen) geïnspireerd door de overbodigheid van de mensheid. Zo lang Dadawaves dat kan vertalen in pakkende popsongs als Tight Rope Walker of Run Girl Run hoor je ons daar met geen woord over klagen! Pop voor mensen die nooit willen geloven dat pop dood is!
Dadawaves speelt op 5 oktober gratis in de Video in Gent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More