Home ReviewsAlbum Reviews CHRIS MURPHY – Two Rivers Crossing (Friendly Folk Records)

CHRIS MURPHY – Two Rivers Crossing (Friendly Folk Records)

by Bart Verlent

Chris Murphy is een singer-songwriter, violist en zanger die opgroeide in een Iers-Italiaans gezin in New York. Zijn etnische achtergrond zorgde ervoor dat hij beïnvloed werd door een smeltkroes van Italiaanse-mandoline, bluegrass, folk en Latin. Nu woont hij in Los Angeles en schrijft en maakt hij al 30 jaar muziek. Two Rivers Crossing is zijn 19 album/ep.

© Chris Murphy

Zijn vorige album Sovereign uit 2021, nam Murphy op met maar liefst 25 gastmuzikanten. Op zijn nieuwe ep speelt hij alle instrumenten zelf in spelen. Dat is dan vooral viool met af en toe wat bas en percussie. Op de zes nummers op Two Rivers Crossing hoor je vooral de puurheid van de soulvolle stem van Chris en zijn typische American folk vioolspel. Je hoort de invloeden van the Mississippi Delta blues van Sonny Terry en Brownie McGee doorheen de ep.

Danzij de sobere arrangementen hoor je hier Murphy op zijn puurst waardoor het een intiem plaatje is geworden. Af en toe hebben we het gevoel dat de songs nog beter hadden geklonken met een volledige band want af en toe missen ze wat kracht. Langs de andere kant is het een bijzonder aanpak die vrij gedurfd is.

We vrezen wel dat Murphy met deze ep geen nieuwe fans zal maken en dat het alleen voer is voor zijn huidige fans en echte liefhebbers van de Delta Blues. De eerste nummers klinken nog origineel en leuk maar naar het einde toe wordt het vrij eentonig.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More