Home ReviewsAlbum Reviews CHILLOW – Pauze (Catharis-Productions/N.E.W.S.)

CHILLOW – Pauze (Catharis-Productions/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

De uit Izegem/Kuurne afkomstige Chilo Derieuw begon zijn muzikale carrière met producties van onder andere Walter Ego, Low G, El Da Sensei, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers) en Brihang, waarop hij af en toe meezingt. Maar sinds vorig jaar brengt hij zijn eigen muziek uit onder de naam Chillow. Met dit project maakt hij jazzy neo-soul in het West-Vlaams.

© Chillow

Op zijn debuutalbum stelt Chilo zich kwetsbaar op, waardoor het een persoonlijke, meeslepende plaat is geworden. Of zoals hij het zelf zegt: “Kunst en muziek zijn middelen die we kunnen gebruiken om het raampje naar onze ziel te beschrijven of het gewoon even open te zetten om het te laten tochten. Als het gewicht te zwaar wordt, moet het ook neergezet worden.”

Ook al maakt hij als producer muziek voor rappers toch heeft hij met zijn solo-plaat een andere kant van zichzelf laten horen. Elke song op deze plaat klinkt heel overtuigend. Waar horen een combinatie van soul, jazz en funk, laten we het lome acid-jazz noemen. Chillow heeft een warme stem en zong zijn songs heel sensueel in, ja, dat kan ook in het West-Vlaams. Een Belgische versie van D’Angelo.

Chillow gaf het album een klein hiphop tintje met Beeld waarop Walter Ego mee rapt. Bij Ge Moet krijgt hij ondersteuning van rapper D. Meeuws. Joline Esalo neemt met haar fantastische stem de backings voor haar rekening en zingt ook het duet Gin zin met Chillow. Verder werken op dit album topmuzikanten mee zoals Guilaume Trotta (IZOMO), Raffaelo Visconi (BeezNeez), Pieter Vanoverberghe (BeezNeez), Babl Lemmens (Netsky, Nathalia…), Gunter Callewaert (ABBA4U, Janez Detd…) en Ehigiator Kingsley.

Pauze is een heel straffe debuutplaat waar Chillow zeker mag mee uitpakken. We hopen alvast dat deze talentvolle kerel het niet bij één album zal houden. Deze langspeler is in mei digitaal verschenen maar sinds vandaag kan je deze prachtplaat ook op vinyl kopen.

FACEBOOK/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More