Home ReviewsAlbum Reviews CAVARAN – Nights At Josan (Polderrecords)

CAVARAN – Nights At Josan (Polderrecords)

by Carl Van Steenbrugge

In 2020 losten ze hun eerste ep Bulldozer en daarmee merkten we hen ook meteen op binnen de doom/stonerscene. De instrumentale band Cavaran uit Aalst – opgericht in 2014 – was toen al een zeer aangename ontdekking en voor de liefhebber een vertrouwde vriend.

Lieven Tronckoe (gitaar), Patrick Van Der Haegen (bass) en Gert D’hondt (drums) omschrijven op hun herkenbare songs als balancerend tussen rauw en zware grooves. Voor fans van Beaten By Hippies, Atomic Vulture, Fire Down Below

Ondertussen hebben ze hun eerste album Nights At Josan klaar. Negen nummers met de obligate lekkere krachtige riffs, solo’s en opgebouwde jams. Dat alles dus gecombineerd met sterk uitgebalanceerde songs, opgenomen in Destudio in Asse.

“Het album is een sonische reis, een muzikaal avontuur met een mix van krachtige riffs, hypnotiserende grooves, verschroeiende solo’s en epische jams”, geeft de band ons mee.

Dat krijgen we te horen in nummers als It Gives, Dying Whales, Bad Roads And Mountains en Way Down Low.

Snail Horns laat bij de start vrij stevig rechtdoorzee riffs horen, die net iets te veel klassieke metal in zich mee dragen. De track vindt na een tijdje wel het stonerdoomritme in een iets rustiger salvo aan gitaar, hoewel de drum er sterk op door roffelt.

Getokkel zwelt aan in Storm, waarna donkervuil snaarwerk de zachtheid overneemt en inruilt voor een groezeliger rocksfeertje.

Met fijn rocktracks als Strawberry Butt, Black Trip en Bullface krijgen we in het algemeen een sterk opgebouwde, vaak psychedelische sound te horen van Cavaran.

Na negen nummers hebben we weliswaar even genoeg gehad… Als instrumentale band moet je al straf uit de hoek komen om negen tracks lang genoeg variatie te kunnen brengen om divers genoeg en dus interessant genoeg te blijven klinken. Net gepast voor ons brein, dat graag bij elk nummer opnieuw getriggerd en geprikkeld wordt door nieuwigheden!

Nights At Josan verschijnt op 3/11 op cd (digipack), op gekleurd vinyl (trans red en black) en in twee strikt gelimiteerde versies (‘die hard’ en ‘test pressing’)..Je kan het album vooraf al reserveren via Polderrecords en op 4 november ook in het echt aan het werk zien in de Cinema in Aalst waar ze het live voorstellen. Je krijgt er op die avond ook nog eens Idealus Maximus en Drinni & The Dangerous Thoughts bij.

Facebook Instagram Bandcamp / Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More