Home ReviewsAlbum Reviews BRAZZMATAZZ – Live At JJG Studio (Den Hoed Music Records)

BRAZZMATAZZ – Live At JJG Studio (Den Hoed Music Records)

by Nel Mertens

Al in feeststemming? Deze zal er ongetwijfeld bij helpen! Want de 18-koppige Brazzmatazz-bende zorgt met dit nieuwe album voor een collectie bijtende brassband bangers, die zelfs jouw stijve nieuwjaarstante aan het swingen brengt.

Album art ©Maarten Vanhoucke (Houckov)

We krijgen 5 nieuwe tracks en 2 klassiekers te horen, die opgenomen werden in de Johnny Green Giant Studio in Oostakker. De zeven rijk kleurrijk tracks, voorzien van diepe drums, bassen en blazers, zijn het resultaat van vele handen, koppen en longen. Zeven tracks van de zevenjarige band, die bestaat uit … welja, toch wel méér dan 7 artiesten, want we krijgen de gedeelde creativiteit van Sanne Werkers (leider van de band), Dylan Meersman (trompet), Leen Bervoets (trompet), Miro Demol (trompet), Pieter Verraes (trombone), Jasper Braeckman (trombone), Kwinten Van De Keere (altsax), Bartas Boots (altsax), Bauke Meersman (tenorsax), Stein Nuyts (tenorsax), Mathias Van Severen (baritonsax), Wim Michels (bastuba), Joël Dockx (bastuba), Klaas De Koninck (snaredrum), Jonathan Glorie (basdrum) en Emiliano Della Giovanni (percussie) te horen.

We geven jullie graag ook de bijhorende videoclips mee – gemaakt door Dante Vanquaetem – want die geven een knap beeld van hun energieke liveshows die visueel ook altijd een steampunk spektakeltje zijn.

Fitstycuffs opent met een groot showgehalte. Erg filmisch komt de track binnen, waarbij het roodfluwelen doek open schuift, de trompetten en trombone hun gouden schijn laten stralen in de spotlights, de muzikanten gepassioneerd meewiegen op het ritme en het publiek geboeid naar het puntje van zijn stoel schuift.

Met Clockwork Concerto zorgt Brazzmatazz voor een heerlijk wild uptempo feestnummer met diepe bastonen. Ook het uitdagende Barrage houdt ons niet stil. Een track met veel variatie, waarin de muzikanten zowel in samenspel als in knappe solo’s hun kunnen in de verf zetten in de spanningsbogen tussen de mysterieuze en de speelse passages in dit nummer.

In het funky Up Across And Down wordt er intelligent met ritmes gespeeld, terwijl de trompet een bijtende solo afsteekt!
Gedreven door een drum ’n bass ritme, is Ocular Phenomena die zwoele track waarbij we met een glas in de hand de nacht in dansen. Uitdovend in een nog zwoelere pittige extase van blazers, die in melancholische akkoorden met roffelende percussie afsluiten.

Tiny Tiger laat de invloeden van de Balkan klinken. Het gejaagde uptempo ritme wordt knap aaneen geregen door de blazers, waarbij onverwachts zinnen gescandeerd worden die de track de nodige ruigheid mee geven. Een kleine tijger die bijt, krabt, blaast en zich tegen je huid nestelt.
Met Walk The Plank sluit Brrazzmatazz dit album broeierig swingend af.

Wij heisen ons alvast in steampunk-rokken om deze waanzinnige bende topmuzikanten live te gaan bewonderen, maar dat is nog even wachten, want hun ‘7 Years Of Brazzmatazz: Grand Jubilee’-show is uitgesteld tot nader order.

Website / Bandcamp / Facebook

/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More