Home ReviewsAlbum Reviews BLOEDMAAN – Castle Inside The Eclipse (Immortal Frost Productions)

BLOEDMAAN – Castle Inside The Eclipse (Immortal Frost Productions)

by Nel Mertens

Van het Belgische blackmetalproject Bloedmaan krijgen we geen kastelen vol lucht. Wel een sterk kasteel in de meest volmaakte verduistering… Castle Inside The Eclipse is het eerste volledige album dat Bloedmaan zijn roodgloeiende wereld uit stuurt.

Naast Ars Veneficium en Antzaat is Bloedmaan een ander geesteskind van de beruchte Ronarg. En dat klinkt zo melodieus als Antzaat en zo gewelddadig als Ars Veneficium, maar de aanpak is compleet anders.

We horen 5 tracks met snelle en complexe gitaarmelodieën in een harde oldschoolsound (jaren 90), waarin de gevarieerde drums en mooi lage baslijnen meteen opvallen. De spookachtige stem, in een vleugje Vampyric-sfeer, met depressieve toon, zonder in de suïcidale sfeer terecht te komen.

Het verhaal bij de titeltrack Cursed Charms of Death luidt als volgt: “Het begon in de koude, donkere laatste momenten van het jaar 2022. Midden in de nacht, aan het einde van een lange creatieve sessie, werd Ronarg getroffen door een flits van inspiratie. Er verscheen een kasteel in een bloedrode maan die de zon bedekte en het hele land in vreemde nevels en duisternis overtrok. Het duurde maar even, maar het was helder als de dag. En vanuit dit visioen vloog de muziek voort. Een vreemde kracht bezat de koude vingers van Ronarg terwijl vreemde tonen uit zijn vervloekte instrumenten voortkwamen. Hier in deze duisternis stroomde het bloed over het zilver, hier rees de duisternis op en maakte plaats voor de maan van bloed.”

In The Night Of Blood worden we meteen verzwolgen door de snelheid van de riffs en het drumtempo dat amper menselijk lijkt, hoewel het Frederik Geuvens (percussionist bij Verwilderd) blijkt te zijn die voor dit impressionante slagwerk zorgt. Haunted Melancholic Obsessions is de tragere blackmetaltrack met meer melodie in de vocalen, die nostalgie uitbrullen, onder knap gitaarwerk.

De zang tempert de agressie in de instrumenten en legt er een laag pijn, smart, oorverdovend rauw leed bovenop in Winged Flight Under The Pale Moon en melodieus verminkte tonen heersen in The Hunter’s Dream.

Wie het na het beluisteren van dit album nog over kastelen heeft, mag verder zweven. Bloedmaans Castle Inside The Eclipse staat er, met vijf stevige donjons, als een versterkte burcht.

Castle Inside The Eclipse is digitaal, op cd en op vinyl verschenen bij Immortal Frost Productions.

Facebook Instagram / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More