Home ReviewsAlbum Reviews BEAUX GRIS GRIS & THE APOCALYPSE – Live In The United Kingdom 2023

BEAUX GRIS GRIS & THE APOCALYPSE – Live In The United Kingdom 2023

by Bart Verlent

Het Amerikaanse Beaux Gris Gris & The Apocalypse is een band die blues, rock, soul en americana tot één geheel kneedt. Zangeres Greta Valenti en gitarist Robin Davey (The Hoax, DVL, Well Hung Heart) zijn de twee vaste waarden van de band. Op tournee in het thuisland gaan ze op stap met een Amerikaanse line-up en over het water laten ze zich bijstaan door Britse muzikanten.

© Beaux Gris Gris & The Apocalypse

Na twee albums en een ep brachten ze recent een dubbel livealbum uit met opnames van de tournee die ze dit voorjaar deden in het Verenigd Koninkrijk. Greta en Davey werden bijgestaan door drummer Tom Rasulo (Dave Matthews, Gerard Way), Emma Jonson op keyboards, Stephen Mildwater op bas. The Hoax-zanger en gitarist Jon Amor komt op een paar nummers meedoen.

De plaat geeft een goed beeld van waar Beaux Gris Gris & The Apocalypse voor staat. Het gezelschap gaat heel breed: van stevige rock naar meer gemoedelijke songs, vurige blues en roots met af en toe een soulvol randje. Juggernaut, Fill Me Up en What’s My Name klinken heel stevig dankzij de inbreng van Amor die zijn stempel drukt op deze tracks.

Het album bevat een soort van best of aangevuld met de nieuwe track Penny Paid Rockstar, een bluesklassieker in wording. Ook staan er op de plaat geweldige covers van Fistful Of Dirt van The Hoax, een countryversie van Bruce Springsteens I’m On Fire en Make It Wit Chu van Queens Of The Stone Age waarin Valenti zich volledig uitleeft.

Beaux Gris Gris & Apocalypse is niet je typische blues en rootsband en dat bewijzen ze met deze live plaat. Deze topmuzikanten brengen veel afwisseling en dat maakt het erg boeiend en verrassend om naar te luisteren.

FacebookInstagramBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More