Home ReviewsAlbum Reviews ATTENTION ATTENTION – The Beach Stays The Same (Ernest Records)

ATTENTION ATTENTION – The Beach Stays The Same (Ernest Records)

by Bart Verlent

Nick Herweyers (Zinger), Kris Demets (Gesman), Arne Demoen (Just As June) en Tim Duyck vonden jaren geleden op zolder een tape recorder en enkele opnames van een anoniem strijkersensemble. Daar ontstond het idee om samen een vintage sound te creëren in de lijn van Chris Isaak en Roy Orbison. Ze wilden een soort bal orkest maken dat houdt van popsongs en crooners. Het viertal heeft jaren gesleuteld aan de ep die tegelijkertijd een eerbetoon is geworden aan jeugdvrienden die er niet meer zijn.

© Attention Attention

Er werden kosten noch moeite gespaard om van The Beach Stays The Same een meesterwerk te maken. Ze trokken naar Kortrijkse studio North Garden met Jille Waegebaert (Tourist Mc, Noémie Wolfs…) achter de knoppen. Het gezelschap kreeg daar ook nog ondersteuning van het strijkersensemble Cordette Quardett (met onder andere Patricia Vanneste van Sohnarr). De opnames werden gemasterd door Karel De Backer (Stef Kamil Karlens, Eeftje de Visser…).

De titelsingle trok voordien al onze aandacht; zelden hoorden we zo’n prachtige compositie. Met rijke arrangementen, een subliem geluid en de straffe zang van Herweyers kon het viertal ons volledig inpakken. De vraag was natuurlijk of ze dat hoge niveau een hele ep zouden volhouden.

Maar geen nood, vanaf opener Rooftop Blues wist de band uit Koksijde ons opnieuw te raken. De openingstrack is een geweldige combinatie van The Waterboys-sound van de jaren ’80 gemixt met de stijlvolle pop van The Divine Comedy. Sleeping Baby is dan weer een melodieus pareltje, net zoals het meeslepende Bad Company. In The Wait blinken de prachtige arrangementen van Tim Duyck uit. In het laatste nummer Reprise horen we de strijkers en Duyck op piano in een ontroerend meesterwerk.

Wat een debuutep levert Attention Attention hier af! Wij hopen zo dat dit geen eenmalig project is want deze vier topmuzikanten hebben iets magisch moois in elkaar gestoken. We want more!!!

Op 13 mei stelt Attention Attention hun straffe ep voor in de East Garden Studios in Deerlijk met Vincent Coomans in het voorprogramma. Tickets voor de showcase kan je hier bestellen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More