Home ReviewsAlbum Reviews AND THEY SPOKE IN ANTHEMS – Money Time (Huis Mortier Records)

AND THEY SPOKE IN ANTHEMS – Money Time (Huis Mortier Records)

by Wouter De Sutter

And They Spoke In Anthems of het zweverig klinkende alter ego van songsmid Arne Leurentop, is back in business met Money Time. De langverwachte opvolger van het gesmaakte plaatdebuut June en dat na een ‘break’ van liefst vijf jaar.

Geen periode van luilekkere inactiviteit want Arne liet zich in de tussentijd opmerken in meer dan één muzikale joint venture, teveel om ze allemaal bij naam te noemen. En passant ruilde hij hometown Antwerpen in voor Gent.

Money Time, begin februari uitgekomen, is ook de uitkomst van een reeks samenwerkingen. Met een stoet aan muzikale vrienden. Dat resulteerde in een gepolijst album dat excelleert in dreamy folkpop – meestal op fluisterniveau – met Arnes zijdezachte stem als rode draad.

Tot tien maal toe op een verrassend gelijkmatig album dat de sfeer van huiskamerconcerten in een herfstig jaargetijde oproept. En de sound van The Beatles in hun laatste jaren. Vooral de titeltrack heeft meer dan één fab four echo in huis.

Hoogte- of dieptepunten opzoeken hoeft niet, er wordt met het jazzy Soul Man hoog ingezet en dat hoge niveau wordt over de gehele lijn probleemloos aangehouden. Anders dan op het eerste album liet Leurentop zich voor deze plaat bijstaan door Maarten Flamand (Elefant e.a.) en Jan Dhaene (Ansatz Der Machine) wat het geheel een stuk voller doet klinken dan de eersteling. Resultaat: fragiele late @ night melancholie op muziek.

Voor de zoekende medemens, stijlvolle plaat.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More