Home ReviewsAlbum Reviews AMPUL – Substance

AMPUL – Substance

by Stefan Schemmann

Ampul speelt op elk podium dat op hun pad komt. En ze laten de wereld weten dat het idee rocktrio nog niet is uitgeput. De Substance bestaat hier uit veel verschillende ideeën. Het is vaak de gitaar die anders klinkt dan je verwacht. In het allereerste nummer, Told you so, wordt de bas naar onverwachte hoogten gespeeld. Told you so is eigenlijk de tweede track op de ep. De eerste is een rustige intro met verschillende instrumentale hints. We hebben het hier dus over 5 volledige nummers, waarvan er drie al zijn uitgebracht als singles.

Op alle nummers is de vocale prestatie tussen eerder spreken en echt zingen indrukwekkend. Dit creëert een goede spanning. Ook kan gezegd worden dat Ampul geen progressieve rock speelt waarbij de speelduur van de nummers in uren en dagen gemeten kan worden. Nee, de nummers duren tussen de drie en vier minuten. En dat is ruim voldoende om duidelijk te maken waar het om gaat. En er gebeurt van alles in de liedjes. In de breedste zin van het woord is dit alternatieve rock, hier meer thuis in de woestijn, daar meer in punkrock. Het kan af en toe ook een beetje psychedelisch zijn. We kunnen ook zeggen dat deze rock ons soms doet denken aan The Stooges, maar dat zou hetzelfde zijn als zeggen dat de Bijbel ons soms doet denken aan Jezus Christus.

Inmiddels is Ampul uitgegroeid van een duo tot een trio, met een vaste drummer. Dit zal zeker invloed hebben op de speelstijl van de band in de toekomst. We zullen zien waar de reis ons brengt. Substance is een geslaagd eerste visitekaartje.

VI.BE / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More