Home ReviewsAlbum Reviews ACCORDION PLANET 15- La Nuit (Eigen Beheer)

ACCORDION PLANET 15- La Nuit (Eigen Beheer)

by Didier Becu

We willen echt niet weten welke genotsmiddelen Lennart Corthals en Harm Pauwels hebben genomen om tot een naam als Accordion Planet 15 te komen, feit is dat alles werkt.

Het recept? Twee muzikanten van twee psychedelische bands (Lennart zit bij Maine Coon en Harm bij Leopard Skull) vervelen zich op tijden dat andere mensen dienen te  studeren en ze gaan aan het jammen. Gedurende 20 minuten gooien de twee alles uit zich en het resultaat daarvan is  te horen op YouTube en Bandcamp.

Never spoil the party of someone else, maar we hebben echt moeite om te geloven dat dit zomaar uit het niets is gevallen, want daar klinkt deze 20 minuten durende song (netjes opgedeeld in vier delen) net iets te goed voor. Over iedere noot is goed nagedacht, en als dit improvisatie is dan hebben we simpelweg met twee genieën te maken. En zelfs in het andere geval is dit een muziekstukje waar je al eens mee naar buiten mag komen.

Met de hulp van synths en wat gitaren scheppen de twee een sfeer die wat aanvoelt als de krautrock van Neu! en de sfeerscheppende elektronica van Tangerine Dream en voorzien van ijskoude, desalniettemin innemende vocalen. We kunnen je overdonderen met psychedelische namen als The Moody Blues of als je het iets hipper wil The King Gizzard And The Lizard Wizard, hoewel de eerlijkheid ons gebiedt te zeggen dat we eigenlijk honderd andere namen konden bedenken.

Avontuurlijke noir pop waarin je alles hoort : een bijna apathische (weliswaar beklemmende) stem die uit een graf lijkt te komen, tribale drums, allerlei gitaarklanken, gemoedelijke synths die even innemend als luguber klinken, funky gitaartjes, geniale donkere psychedelische pop en zelfs iets wat op een helikoptergeluid lijkt. Maar goed, dat laatste kan ook aan ons te wijten zijn.

Hoe vreemd het ook klinkt, Accordion Planet 15: onthouden die naam!

accordionplanet15.bandcamp.com/track/la-nuit

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More