Home ReviewsAlbum Reviews RUMOURS – Infant

RUMOURS – Infant

by Didier Becu


Neem het van ons aan: casettes zijn weer in en de Belgische muziekscène doet het de laatste maanden meer dan uitstekend. Een paar maanden geleden bewezen een paar studenten uit Limburg nog dat cold wave weer mag (we hebben het natuurlijk over Whispering Sons), en nu is er Rumours.

De titel doet je misschien wat aan Fleetwood Mac denken, maar het geluidvan Hannah Vandenbussche, Stefanie Mannaerts, Jonas Boermans en Pieter-Jan Cools is wel iets heel anders. Wat dacht je van trip-hop die vermengd is met moderne psychedelica en opzwepende techno? Het is inderdaad een beschrijving waarmee je amper iets aankan, maar dat verandert gauw als je de muziek hoort, bezwijken doe je!

Vijf tracks staan op het hebbeding, en opener Watch Me is meteen een knaller van formaat. Onmiddellijk vallen de aparte vocals van Hannah op, een ideale mix van Björk en Hanin Elias. Hannahs aparte stem past perfect bij de hypnotiserende beats van de andere drie. De beats van Faithless zijn nooit veraf.

Surface en Cover gaan een stapje verder, het lijkt wel een rituele dans. Goed nadenken vooraleer je eraan begint, de muziek van dit viertal werkt immers uiterst verslavend. Ergens klinkt het poppy, anderzijds staat het mijlenver af van pop, zeg maar gewoon het perfecte evenwicht!

Phoef herinnert je dan weer aan wat SX tegenwoordig doet: electronica met tribal beats, of zoiets…

Klik hier voor hun Bandcamp-pagina, luister en je zult meteen onze woorden van lof begrijpen, Rumours is ijzersterk en zonder twijfel één van de te volgen Belgische bands van dit moment!

DIDIER BECU

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More