Home nieuws Zanger en gitarist Dominiek ‘Ramone’ De Candt van The Mars Model overleden

Zanger en gitarist Dominiek ‘Ramone’ De Candt van The Mars Model overleden

by Nel Mertens

Oerluid laten we Man Of The Year door onze boxen knallen. En we zien het beeld van vijf vrienden op een podium die een portie punk, postpunk, wave, metal en gothrock te berde brengen, voorbij flitsen… The Mars Model. Een innemende track, iets trager dan de rest van hun nummers, met een ritme dat onze hartslag naar intensere sferen deed kloppen door zijn meeslepend onheilspellende zanglijnen en het melodische snaarwerk.

De band moest afscheid nemen van zijn zanger / gitarist Dominiek ‘Ramone’ De Candt (19/11/1962 – 10/08/2024). Zijn diepbedroefde bandleden, stuurden ons hun ode aan Dominiek: “Met diepe droefheid en pijn in ons hart bevestigen we dat onze vriend, geliefde broer en bezieler van The Mars Model, Dominiek De Candt (gitaar/zang) op 10 augustus in Kortrijk is overleden na een moedige strijd tegen zijn ziekte gedurende het afgelopen jaar. We zijn sprakeloos en zullen nooit vergeten wat een buitengewoon persoon hij werkelijk was, een geweldige muzikant, mentor en vriend voor velen. Bovenal was hij een echtgenoot en vader. We deden magische dingen samen de afgelopen jaren en zullen ons mooie vriendschap en team werk nooit vergeten. We zullen de muzikale fakkel brandend houden ter ere van jou. Dominiek was in zijn laatste momenten omringd door familie en dierbaren. Vaarwel kameraad. ‘From the ashes we shall rise…’ “

The band will play on, zoals Dominiek het graag wou. We zijn er van overtuigd dat zijn muzikale broeders voor de zovele minuten stilte dat dit verlies voor hen betekent, minstens even veel minuten van hun – en daarmee ook zijn – geluid zullen verspreiden en op die manier zijn legacy zullen verder zetten. Een mooiere ode kan er niet zijn voor een muzikant.

We wensen de heren van The Mars Model, de familie en vrienden van Dominiek veel zachtheid in deze ongetwijfeld moeilijke periode.

Rust in Muzikale Schoonheid, Dominiek.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More