Home Belgisch Voorjaarstour voor VIVE LA FETE

Voorjaarstour voor VIVE LA FETE

by Didier Becu

Vive la Fête, de Belgische electro-kitsch popband, kondigt aan dat ze voor het eerst sinds 2018 nieuwe nummers op de wereld loslaten. En bij nieuw werk hoort ook een gloednieuwe tour. In het voorjaar van 2025 zal Vive La Fête met Les Sauvages verschillende zalen in België en Nederland aandoen, met onder andere stops in Gent (Vooruit), Luik (OM), Kortrijk (Départ), Antwerpen (De Roma) en Brussel (AB). Tickets voor de verschillende tourdata zijn beschikbaar vanaf vrijdag 18 oktober om 10 uur via greenhousetalent.com.

Na zes jaar brengt Vive La Fête, de electroband rond Els Pynoo en Danny Mommens, nieuw werk uit. Op 5 november 2024 ziet de eerste single Sauvage het daglicht. Een nummer dat trouw blijft aan de sound waar de band om bekend staat. Het zet meteen ook de toon voor de aankomende ep Les Sauvages die begin maart 2025 zal verschijnen.

Zo’n kwarteeuw geleden, verscheen Vive La Fête’s debuutep Je Ne Veux Pas. Danny speelde nog in dEUS en vond in Vive La Fête de kans om iets samen met zijn vriendin Els te creëren. Niet alleen de partyscene was zeer gecharmeerd, ook binnen de modescene viel het stijlvolle duo in de smaak. Het duurde niet lang of Vive La Fête speelde op uitnodiging van Karl Lagerfeld de sterren van de hemel op zijn modeshows. Het ging hard met Vive La Fête en Els en Danny lieten zich omringen door extra muzikanten om tot een volwaardige liveband uit te groeien. Met Nuit Blanche (2003) vestigde Vive La Fête zich definitief in de top van het electroclashgenre. Dankzij hits als Maquillage, Touche pas en het duister-manische Noir Désir speelde de band op alle grote festivals ter wereld.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More