Home nieuws Vlaams-Nederlandse focus op Eurosonic Noorderslag.

Vlaams-Nederlandse focus op Eurosonic Noorderslag.

by Björn Comhaire

Van 15 tot 18 januari 2020 vindt de 34ste editie plaats van Eurosonic Noorderslag, één van de belangrijkste showcasefestivals en muziekconferenties van Europa. Ook dit jaar zakken meer dan 4.000 professionals en 40.000 muziekliefhebbers af naar Groningen. Maar wie weet nog dat de allereerste editie van Noorderslag, in 1986, eigenlijk ontstond als een muziekwedstrijd tussen Belgische en Nederlandse bands?

(c) : FULCOmuziek

Om die roots in ere te herstellen organiseert Dutch Music Export, in samenwerking met Poppunt, tijdens Noorderslag een programma dat speciaal in het teken staat van de muzikale uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland.

Hoe langer, hoe meer was ‘de zaterdag’ van ESNS een hoofdzakelijk Nederlandse aangelegenheid geworden. Maar dit jaar slaat Poppunt dus de handen in elkaar met onze noorderburen. Het programma op 18 januari ziet er als volgt uit:

13.30 – 14.30: Nederlandstalige Muziek: Hoe Verover je Nederland en Vlaanderen?
15:30 – 16:30: Speed meetings van Nederlandse met Vlaamse muziekprofessionals
16:30 – 17:30: Vlaams-Nederlandse netwerkreceptie
18:00 – 20:00: Dutch Music Export Diner (alleen op uitnodiging)

Het is opvallend hoeveel Nederlandstalige acts er dit jaar op de officiële affiche van Eurosonic Noorderslag staan te pronken: Ashafar, Brihang, De Ambassade, Eefje De Visser, Eva van Manen, Fulco, Geike, Goldband, Gotu Jim, Het Gezelschap, Het Zesde Metaal, Joost, LIONSTORM, Meetsysteem, Mensa, MEROL, Roxeanne Hazes, Ruben Annink, Snelle, Tabitha, Vic Willems, Wies, Willie Wartaal en Zwangere Guy.

En sowieso is Nederland voor Vlaamse acts vaak een eerste logische stap richting het buitenland, en omgekeerd. Maar op welke manier zitten de scenes in elkaar? En wat zijn juist de verschillen en de overeenkomsten tussen de Vlaamse en Nederlandse muziekmarkt? Poppunt ontdekt het graag samen met het verzamelde publiek op zaterdag 18 januari in Groningen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More