Home nieuws Vijfde editie Lokale Helden komt eraan op 30 april

Vijfde editie Lokale Helden komt eraan op 30 april

by Björn Comhaire

Op zaterdag 30 april vindt Lokale Helden opnieuw plaats. Voor de vijfde keer staat in zo’n 120 Vlaamse en Brusselse gemeenten en steden lokaal muzikaal talent centraal.

Onder impuls van VI.BE geven meer dan 800 artiesten het beste van zichzelf op podia bij hen in de buurt. Dé uitgelezen kans om op muzikale ontdekkingstocht te gaan in jou streek, en jouw lokale helden het applaus te geven waar ze al 2 jaar zo naar verlangen.

“Alleen is ook maar alleen”, dachten heel wat Lokale Helden organisatoren. Deze editie levert dan ook heel wat unieke samenwerkingen op, en dat is een van de factoren die Lokale Helden zo uniek maakt. Dat hebben ze ook begrepen in bijvoorbeeld Kortrijk, waar Muziekcentrum Track, Wilde Westen, JC Tranzit en Stad Kortrijk samen met hun Spoetnik sessies bewijzen waarom zij zo’n muziekstad zijn.

Ook in Wetteren doen ze het samen: CC Nova zorgt er met Café Posthotel, Lemon Bar, Stuudio en Pig Parade Records voor een muzikale kroegentocht door de gemeente. In Ronse trekken ze het nog breder. CC De Ververij doet er naar goede gewoonte samen met de jeugd- en sportdienst, de Kunstacademie Vlaamse Ardennen en vzw Lejo mee: een dag vol graffiti, workshops, breakdance en uiteraard muziek!

In Gent maken meer dan 15 cafés hun podia vrij voor talent uit negenduust. Dankzij Cultuur Gent kunnen artiesten daarbovenop deelnemen aan een groot netwerkmoment met 1-op-1 ontmoetingen met experten uit de Gentse muzieksector.

Enkele opvallende namen uit de meer dan 800 opgetrommelde Lokale Helden. Meltheads (De Nieuwe Lichting en Sound Track-winnaar) speelt de pannen van ’t dak in OC De Witte Merel (Lint), terwijl mede Sound Track-laureaat Porcelain id het publiek van Klappei (Antwerpen) inpalmt. In Peer kan je dan weer de populaire indie van lokale heldinnen BLUAI gaan checken. Jahwar ziet ’t groter en mag als rasechte Brusselaar z’n album voorstellen in de Botanique. In Moen staat een avond met PINGPONGCLUB, Wolker én IDIOTS op het programma. Niels Orens laat het publiek van AFF (Genk) dan weer dansen. ILA scheurt erop los in Tarmac (Meerhout). In Den Amer in Diest kan je dan weer Frankie Traandruppel, het soloproject van Lee Swinnen, gaan checken.

Dat is slechts een kleine greep uit wat er op zaterdag 30 april te gebeuren staat. Lokale Helden is de ideale gelegenheid om op muzikale ontdekkingstocht te gaan. Voor zowel organisatoren als artiesten wordt het een absolute muzikale hoogdag, en de rol van een (eerste) publiek valt daarbij niet te onderschatten. Support your local scene en maak er samen het allergrootste muziekfeest van Vlaanderen en Brussel van.

Een (nog onvolledig) overzicht van wie optreedt en waar, vind je op de site van Lokale Helden. De site wordt geüpdatet naarmate er meer namen bekend zijn dus bezoek ze af en toe eens opnieuw als je helemaal up-to-date wilt blijven.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More