Home nieuws VI.BE-TIP VAN DE MAAND : AMO

VI.BE-TIP VAN DE MAAND : AMO

by Didier Becu

Iedere maand mogen de Vlaamse muziekblogs op Vi.be een artiest tippen. Een artiest van wie men vermoedt dat ie wel eens groot zouden kunnen worden. De An Pierlés, Arnootjes of Soulwaxjes van morgen dus. Ook Luminous Dash mag zijn zegje doen en deze maand viel de keuze op Amo, en dat allemaal gebaseerd op één single!

Nu ja, wie soms in Gent vertoeft en de lokale muziekclubs afschuimt, heeft Anke Thomassen misschien al eens op een podium aan het werk gezien om dan met open mond vast te stellen wat voor een klassebak de conservatoriumstudente wel is. Amo is haar alter ego, maar ook de naam van het muzikale project dat ze vormt met brothers in crime Achilles De Raedt, Mathieu Janssens en Sam Goekint.

Pop, maar dan wel met een grote meerwaarde en een flinke dosis jazz erbij. Het soort muziek dat je kent van de klassieke film noir. Je weet wel, zo’n femme fatale die haar prooi om de vingers windt en ze dan genadeloos in één hap verslindt. Niet dat we Anke daarvan verdenken, maar met haar intieme, jazzy luisterpop heeft ze ons in ieder geval wel beet. Of om de cirkel rond te maken: een artieste waar we nog veel van zullen horen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More