Home nieuws VALENTIJN MET VISION ETERNEL

VALENTIJN MET VISION ETERNEL

by Patsker Omaer Beguin

In onze contreien is de Canadees-Amerikaanse ambient-rock band Vision Eternel helaas wat minder bekend. Toch viert oprichter en songwriter Alexander Julien op Valentijnsdag de zestiende verjaardag van het debuut Seul Dans L’obsession. Vision Eternel produceert een mengeling van ambient, spacerock, postrock, shoegaze, emo en melodrama. Julien noemde deze emotionele mix van muziek ‘melogaze’. Vision Eternel is sedert 2007 actief en vertelt nauwgezet de emoties van liefdesverdriet door mislukte relaties, in dromerige instrumentale conceptalbums.

Het oorspronkelijke idee was dat alle releases op Valentijnsdag zouden worden uitgebracht. De meeste misten evenwel de deadline vanwege vertragingen bij de opnames, het mixen en masteren, het artwork of de gekende strubbelingen bij platenlabels.

Om de fans niet teleur te stellen, en aangezien 14 februari zo’n betekenisvolle en belangrijke datum is in de kalender van de band, trakteert Vision Eternel met een gratis download van het onuitgegeven nummer Sometimes In Absence uit hun archieven. Deze track zal zonder twijfel de fans van ‘gitaarambientshoegazepostrock’ in de verleiding brengen om wat dieper te gaan graven in de catalogus van de band.

Het laatste album van Vision Eternel was For Farewell Of Nostalgia  dat in september 2020 werd uitgebracht op cd door Somewherecold Records, op cassette op het Nederlands Geertruida en digitaal via Abridged Pause Recordings.

De muziek van Vision Eternel is ware aanrader voor de fans van Hammock, Sigur Rós, Daniel Lanois, Jeff Pearce en Musicformessier.

FacebookInstagram

Download Sometimes In Absence

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More