Home Grensverleggers Uitheems Geduister #40

Uitheems Geduister #40

by Nel Mertens

Warm, warmer, heet, heetst… en wij kunnen niet beloven dat het Uitheems Geduister voor afkoeling zal zorgen! Deze week met nieuws van Beauty In Chaos, Mech_nimal, Designer Violence,  Vaselyne, Age O.P.F. en de Dark Nouveau-compilatie.

BEAUTY IN CHAOS

Gitarist Michael Ciravolo (Human Drama, Gene Loves Jezebel) en producer Michael Rozon maken met Beauty In Chaos audiomontages in samenwerking met vele andere artiesten. Zo werkten ze eerder al samen met Wayne Hussey (The Mission), Simon Gallup (The Cure), Ashton Nyte (The Awakening, MGT), Robin Zander (Cheap Trick), Al Jourgensen (Ministry), Pete Parada (The Offspring), dUg Pinnick (Kings X), ICE-T (Body Count), Michael Aston (Gene Loves Jezebel), Michael Anthony (Van Halen), Dirk Doucette (Gene Loves Jezebel), Pando (A Flock of Seagulls)…  

Na hun debuut Finding Beauty In Chaos, gingen ze opnieuw met vele muzikanten aan de slag. Op hun net verschenen album Beauty Re-Envisioned vind je een gevarieerde verzameling van remixes en alternatieve versies van veel van de nummers van Finding Beauty In Chaos. Deze keer in samenwerking met o.a. Tim Palmer, John Fryer, Kitty Lectro, Mark Tweeling Thwaite, Sine Division, Paul Wiley (Marilyn Manson), Kevin Kipnis (Purr Machine) en Statik.

Het album biedt 14 nummers en 11 remixen en is digitaal, op cd of op vinyl verkrijgbaar.

Facebook / Internet

MECH_NIMAL

Mech_nimal is het audiovisuele industrialproject van Giannis Papaioannou, afkomstig uit Athene, Griekenland. Na de eerste single Easy Dead, volgt nu ook – met videoclip – de tweede single Red Mirror die ook zal verschijnen op hun aankomende ep White Flag Single. Samen met gitaristen Jimmy Polioudis en George Theofanidis en zanger Freddie Faulkenberry brengt Mech_nimal een sterk elektronisch gedreven nummer met diepe vocals over vernietigen, wissen en heropbouwen. De videoclip heeft iets weg van abstracte schilderkunst met programmeerfouten. Of hoe korrelige bits toch kinetisch kunnen worden…

De ep verschijnt bij Inner Ear Records en kondigt hun vierde album aan. Je kan White Flag Single digitaal bestellen of op witte vinyl via Bandcamp.

Facebook / Website

DESIGNER VIOLENCE

Het is maar al te waar dat de industrialscene anti-establishment-boodschappen brengt en toch zien we dat deze scene nu vaak vertegenwoordigd wordt door blanke machomannen. Het Nederlandse duo Gaya en Nina laat weten dat ze daar met hun industrialproject Designer Violence verandering in willen brengen. Als queer/trangender en vooral volledig vrouwelijke band, verspreiden ze de boodschap dat elke vorm van intimidatie, intolerantie of onverdraagzaamheid, niet wordt getolereerd! En ze laten weten dat ze volop aan hun debuutplaat aan het werken zijn. Fuck the bullies!

Facebook

VASELYNE

De Nederlandse darkwaveband Vaselyne is volop aan het werk aan hun volgende album dat later dit jaar zal verschijnen. Ze laten weten dat we daarmee een donkerdere, maar tegelijk ook blijere versie van Vaselyne te horen zullen krijgen en dat ze ook met enkele vrienden samenwerken aan de nieuwe nummers. Ze lieten alvast een nieuw stukje horen van hun werk in de studio en dat klinkt al enorm knap met de melodieuze, ritmische gitaarlijn van Frank Weyzig en de majestueuze stem van Yvette Winkler.

Facebook / Website

AGE O.P.F.

Alles wat Age O.P.F. produceert, gebeurt met zeer weinig uitrusting, maar steeds met de intentie het de ruimte in te gooien. Het Dortmundse DIY-project is volop aan het werk aan een vierde release 4 en we kregen het nieuwe nummer Wake Up te horen: onheilspellend trage klanken van weemoed met zware drums beslagen en voorzien van intrigerende sounds!

Website

DARK NOUVEAU – COMPILATIE

In het teken van World Goth Day bracht Metropolis Records een passend compilatie-album getiteld Dark Nouveau uit, opgedragen aan de onlangs overleden Scott Walker. Als eminente componist en producer, werkte hij gedurende zijn carrière samen met de meest gevierde artiesten als David Bowie, Mark Knopfler, Billy Ocean, Brian Eno, Daniel Lanois, Jarvis Cocker, Bat For Lashes en Sunn O, waarmee hij een prominente indruk naliet in de muziekwereld.

Met nummers van Ash Code, Antipole, She Past Away, Noir, Shadow Age, Hante, Balvanera, Skeleton Hands, Dancing Plague, Push/Button/Press, Night Tail, FTR, Canter, Decedent vs. Slighter, Dark Door, Seeming, The Harrow, Dead Leaf Echo, Twin Tribes, Weird Candle? Paradox Obscur? The Shyness Of Strangers, Iamtheshadow en Inopera mag deze zeker niet in de collectie ontbreken.

De titel verwijst naar de verfrissende terugkeer van de beweging. “De donkere muziekscene is niet langer een subcultuur, maar heeft de kracht een wijder publiek te inspireren, door ook invloed te hebben op modetrends en filosofie in onze moderne realiteit.” (Kriistal Ann van Paradox Obscur)

Het album is nu digitaal verkrijgbaar via het Metropolis Records label.

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More