Home Grensverleggers Uitheems Geduister #34.

Uitheems Geduister #34.

by Nel Mertens

We moeten vuur in onze ogen hebben, geen tranen (of we moeten juist niets!). Maar misschien geeft het Uitheems Geduister van deze week ons wel beiden… Met nieuws van La Scaltra, Seine, Antipole, God Module , Schultz, Order 89 en Hexdebt.

LA SCALTRA

In afwachting van hun aankomende nieuwe album The Third Eye dat op 14 juni verschijnt, liet La Scaltra maar liefst twee nieuwe nummers op ons los deze week. Sentinel’s Lot laat een bittere speelsheid horen, met twinkelende sounds en plagende duisterzoete vocals.  Het is een kunst om goed te kunnen zondigen. La Scaltra blijkt er alles van te weten, want de tweede single deze week Good Sinner klinkt verleidelijk meeslepend.

Je kan het nieuwe album reeds bestellen via pre-order bij het Solar Lodge label. Dan ontvang je het twee weken voor de officiële release.

Wie La Scaltra live aan het werk wil zien, heeft al lang deze data genoteerd, natuurlijk:

7-10/6 – WGT Leipzig (DE)
15/06 – La Maison Du Peuple, Flémalle-Haute
03/08 – Summer-Event 2019, Schoten

Facebook / Website

SEINE

De tweede lp van de Kroatische band Seine is er (bij Moonlee Records) en brengt een elektrisch geladen, genre-overschrijdend juweeltje. De teksten zouden vol sardonische humor zitten, maar aangezien het met onze Kroatische taalkennis nogal benard gesteld is, kunnen we er ons eigen gedacht niet over geven. Een zeer authentieke sound met rock-elementen, female vocals met attitude. Een expressief juweeltje!

Je kan het volledige album via Bandcamp beluisteren en aankopen.

Facebook

ANTIPOLE

Antipole doet het wel vaker: een steengoed nummer uitkiezen en er een remix van maken. Deze keer pikten ze er eentje van de Nederlandse darkwavecultband Clan Of Xymox uit. Loneliness verscheen op het album Days Of Black. Nadat Antipole en Paris Alexandre met het nummer aan de slag gingen, liet Clan Of Xymox-zanger Ronny Moorings weten trots te zijn op deze excellente remix: “I absolutely love the atmosphere of the remix.”

Clan Of Xymox Facebook / Website
Antipole Facebook
Paris Alexandre Facebook

GOD MODULE

Naar aanleiding van hun achtste studio-album The Unsound, liet God Module een eerste single in een trilogie van pre-singles op ons los. De singles worden elke drie weken uitgebracht tot de release van de nieuwe plaat. Ze verschijnen digitaal, elk voorzien van een lyrics-videoclip. Deze eerste klinkt alvast lekker: Cross My Heart [remixes by Velvet acid Christ and ES23]. Een uitgesproken elektro-nummer met stevige beats en industrieel klinkende gitaren.

En dit zit er dus nog aan te komen:

31/05 – 2de single Unconscious [remix by Funker Vogt]
21/06 – Unsound [remixes by E.S.A. and Finite Automata]
12/06 – Album release

Facebook / Website / Twitter / Instagram

SCHULTZ

Het soloproject Schultz begon pas na vier jaar echt in 2006, toen Franz Schultz ging samenwerken met VDREY tijdens optredens waarbij Schultz zijn harde industriële muziek speelt terwijl VDREY erotische en fetisj-georiënteerde vormen schildert.

In februari 2018 speelden ze als supportact voor Clan of Xymox en Dirk Ivens op Industrial Festival in Cannes, Frankrijk. Bij deze gelegenheid presenteerde Schultz een nieuwe line-up met VDREY, maar ook nieuwe partners als Guitarf0x (gitaar) en Sandy Dynamite (dans). Het was kort daarna dat ze besloten samen een nieuw album op te nemen. Shot Of Pain is net uit en voor de liefhebbers van industrial metalsounds niet te missen!

Facebook / Bandcamp

ORDER 89

Met Bleu Acier brengt Order 89 een eerste uittreksel van hun nieuwe album. De Franse band situeert zich op het kruispunt van post-punk en experimentele elektro. Donkere poëzie, synth-loops en donkere riffs. Na bijna 10 jaar laten ze weten hun muzikale lijn te hebben gevonden!

Facebook / Soundcloud

HEXDEBT

Van de Australische postpunkband Hexdebt kregen we met Loops en Covenant hun eerste singles te horen. Ze verschenen op hun debuutalbum Rule Of Four dat net uit is. Hun gitarist bij moet ongetwijfeld metalroots hebben, want  in hun nieuwe nummer Visions is de gitaarlijn gewoonweg fantastisch. Even weerbarstig als de vier dames zelf, klinkt deze samen met de vocals knap tegen hun ritmische, krachtige en delicate muzikale evenwicht. Ze lijken er helemaal klaar voor om het slagveld te bestormen om elk pijnlijk punt onder ogen te zien.

Facebook / Bandcamp

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More