Home Grensverleggers Uitheems Geduister #33.

Uitheems Geduister #33.

by Nel Mertens

Laat ze huilen, opklimmend van laag naar hoog. De klanken van duistere mantra’s, kaal, jankend en bloedend mooi. In dwingende, stuwende ritmes. De duisternis als bondgenoot. Laat het Uitheems Geduister deze week jouw toon zetten, met nieuws van Statiqbloom, Vein Cramp, The Devil And The Universe, Nova Et Vetera, Kalax, Japan Suicide, Blutengel en M1NK.

STATIQBLOOM

Vanuit Brooklyn brengt post-industrialband Statiqbloom hun nieuwe album Asphyxia uit. De band heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd met zijn unieke donkerzware elektronische sounds, de korreligheid van vroege industrial & EBM en desoriënterende zang.  Pulserend rauw!

Het album Asphyxia zal op 7 juni digitaal beschikbaar zijn en op cd  en limited edition vinyl verschijnen bij het label Metropolis Records.

Een heuse tournee ligt voor hen klaar, helaas zonder tussenstop in België. Maar voor wie WGT in Leipzig bezoekt: je kan Statiqbloom live aan het werk zien tijdens de WGT Warm-up in de Felsenkeller op 6 juni.

Facebook / Bandcamp

VEIN CRAMP

Een gloednieuw EBM industrialproject dat je aders doet verstenen! Eind vorig jaar, begin 2019 voegde dit duo hun muzikale creativiteit samen in Vein Cramp. Met Javier Saez die voor muziek, noise, tekst en zang zorgt en Andrés Rivas die voor muziek, noise en keys instaat, brengt Vein Cramp een kille, rauwe industrialsound, waarvoor ze naar eigen zeggen veel inspiratie vonden in de Belgische school der EBM-annalen!

Hun nieuwe instrumentale intro Hate Contempts Revenge lieten ze op ons los. Bruut, brutaal, ruw en nog ruwer!

Facebook

THE DEVIL AND THE UNIVERSE

Geitennieuws zonder wollen sokken, net op tijd voor Walpurgisnacht!! De eerste nieuwe song en video van het aankomende album van The Devil And The Universe werd op ons los gelaten: Satanic (Don’t) Panic brengt ons het alarmerende nieuwsbericht dat enkele geiten geheel accidenteel in een satanistisch ritueel belandden… De bijhorende beelden in de videoclip zijn van de hand van Edie Calie. Erg geruststellend klinkt dit niet, maar wel lekker stevig, wat ons ongeduldig doet uitkijken naar meer van dit nieuwe werk.

Het album : ENDGAME 69 : verschijnt bij het label Solar Lodge en kan je reeds bestellen op cd, lp met of zonder t-shirt of The Companion Book, of alles en nog meer in The Ultimate Deluxe Box.

Facebook / Website

NOVA ET VETERA

De Franse tribal gothrockband Nova Et Vetera brengt deze maand nog hun nieuwe album Au-delà uit bij het label Manic Depressions records. Het zal digitaal en op vinyl verkrijgbaar zijn. Het knappe artwork op de albumcover is van Nathalie Derimay (schilderes) en Pier Gahell (fotograaf). Om ons warm te laten lopen, krijgen we de nieuwe single To The Afterlife: een donkere en zware baslijn, snijdende gitaren en beklijvende vocals sleuren je mee in het ‘leven na’…

Het nieuwe nummer kan je hier beluisteren.

Facebook / Website / Soundcloud

KALAX

Helemaal DIY en independent bracht Kalax net Album Number III uit. De synthwaveband uit Liverpool brengt een pareltje voor wie van cinematische nostalgie uit de jaren tachtig houdt. Knap doorweven synths, sterk aanwezige beats en impressionante gitaarlijnen. Af en toe zweverig meeslepend en hier en daar klankzuivere zang. Love it or hate it, maar ons deed dit wel iets!

Het album is digitaal verkrijgbaar via Bandcamp, op cd en tape.

Facebook

JAPAN SUICIDE

Japan Suicide heeft Italiaanse roots én een nieuwe track voorzien van een videoclip. Het nummer Mishima is er eentje van hun  album Ki. De postpunkband exploreert met dit nummer de mythe rond de controversiële Japanse artiest, schrijver en acteur Yukio Mishima. Deze track is gebaseerd op Mishima’s tweede novelle Confessions Of A Mask (1949). De woorden ‘life and melting’ verwijzen naar de contradictie tussen de zelfmoord van deze artiest en het nummer dat Japan Suicide bewust vulde met vitaliteit en ‘bijna-blijdschap’. Een knappe postpunksound pakte ons alvast helemaal in!

Facebook / Instagram / Bandcamp

BLUTENGEL

Met Send Me An Angel neemt Blutengel ons mee in een eigthies flashback. Van deze track is net de videoclip verschenen.

Un:Gott was het album van Blutengel dat in februari verscheen bij Out Of Line Music in verschillende versies: op cd, op deluxe-dubbel-cd-digipack met negen bonustracks, in gelimiteerde editie op bloedrode dubbele vinyl met downloadcode en de gelimiteerde Boxset, waarin je de deluxe-dubbel-cd-digipack met negen bonustracks vindt, een hangertje, vijf artprint én een exclusief minialbum Demons Of The Past. Op Demons Of The Past staan enkele karakteristieke interpretaties door Blutengel van de favoriete eigthiesnummers van zanger Chris Pohl, waaronder ook het nummer Send Me An Angel.

De fans van Blutengel kunnen hen op 17 augustus live aan het werk zien op W-festival in Waregem.

Facebook / Website

M1NK

Het album Em One En Kay van het Grieks/Britse duo Barry Snaith (a.k.a. The Inconsistent Jukebox) en Erika Bach (a.k.a. Lola Demo) M1NK is nu zo’n drietal weken uit en we krijgen alweer een knappe videoclip bij één van de nummers. Met gehijg, gekreun, en een verleidelijke stem neemt Erika je in de donkere psycho-erotische song Love Sign mee, voorzien van een rijk en zwoel instrumentaal kader door Barry Snaith. Ze nemen ons mee door de stad, op zoek naar een teken van liefde.

Het debuutalbum van M1NK is via deze link bij Seja Records verkrijgbaar op vinyl en op cd, met twee digitaal downloadbare bonustracks en een knap boekje met de teksten.

Facebook / Website / Bandcamp

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More