Home Grensverleggers Uitheems Geduister #31.

Uitheems Geduister #31.

by Nel Mertens

In deze donkere hoek werd de paashaas net vermoord doordat ie ‘in zijn gat gebeten werd’ en stopten de klokken met strooien. Wij bedelven je niet onder chocolade – hoewel de verleiding soms groot kan zijn – maar wel met Uitheems Geduister van Drab Majesty, Shine Noir, Wisborg, La Mécanique en Codice Ego.

DRAB MAJESTY

Donker tragische wave is wat ze graag en knap brengen, het duo Deb DeMure en Mona D. uit LA. Drab Majesty heeft hun nieuw album Modern Mirror klaar, dat er binnenkort aan komt.

Ze bliezen het stof van Ovidius’ mythische Narcissus en vertellen met ieder nummer op de plaat een stukje van het verhaal. Daar waar de eigen identiteit verwrongen zit met de snel uitbreidende technologie, waardoor het contact met de oorsprong van hun eigen persoonlijkheid verloren is gegaan.

We krijgen daaruit al een eerste single met videoclip. Ellipsis klinkt hypnotiserend, maar romantisch doortastend, waarbij hofmakerij door middel van moderne technologie zich in een wereld wringt die zich nog moet aanpassen.

Modern Mirror verschijnt op 12 juli bij het label Dais Records. Je kan het album via pre-order reeds bestellen.

Facebook / Instagram / Twitter / Bandcamp

SHINE NOIR

Schitterende deutschrock noir met een portie postpunk brengt deze band uit Berlijn, die terug op het goede spoor zit met nieuwe zangeres Luna en Carsten aan de synths.

Met hun nieuwe single Statussymbol boren ze alvast achter de donkerste hoek van je ziel en kondigen ze aan dat er in de komende weken nog nieuws verschijnt!

Facebook / Website / Instagram

WISBORG

Slechts enkele weken oud is hun tweede album From The Cradle To The Coffin. Bij het nummer Don’t Dig Deep In The Shallow heeft de Berlijnse gothrockband Wisborg een nieuwe videoclip klaar. Het is een krachtige song met typische gothgitaarriffs en emotionele vocals van Konstantin Michaely. In de videoclip krijgen we beelden te zien van het Wisborg-duo terwijl ze optreden in een donker sfeertje. Of course!

Website / Facebook / Instagram / YouTube

LA MÉCANIQUE

Coldwavepostpunkband La Mécanique werd in 2016 opgericht door Francis Nothingwater en vond zijn oorsprong  in de vochtige diepten van de koude, donkere steegjes van Montreal. Hun geluid is vooral gebaseerd op krachtige en zware synthesizers, die doen denken aan het gothrock-genre uit het begin van de jaren tachtig.

Op 10 mei mogen we het nieuwe album Dernier Voyage van La Mécanique verwachten (bij het label Cold Transmission). Als voorproefje kregen we alvast de videoclip van de titeltrack Dernier Voyage.

De voorverkoop is net gestart, bestellen kan via deze link.

Facebook

CODICE EGO

In de schaduw van het Castello di Rivoli in Italië, produceren Ivan en Dario hun muziek uit pure verering voor alles wat intense emoties heeft nagelaten bij hen: van Nick Hornby tot Hermann Hesse, van David Sylvian tot The Cure, Massive Attack, Portishead, Brian Eno, Chet Baker, Pat Metheny, Dead Can Dance, Lucio Dalla, hun liefde voor kunst, strips en horrorfilms.

“Kunst wil altijd zichtbaar zijn”. Met die uitspraak van Jorge Luis Borges in gedachten, vlogen de heren van Codice Ego naar Barcelona om er de video’s op te nemen die bij de release van hun eerste album Meraki horen. We kregen alvast een veelbelovende teaser te horen en te zien.

Website / Facebook

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram


https://www.facebook.com/watch/?v=644522282662148

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More