Home Grensverleggers Uitheems Geduister #27

Uitheems Geduister #27

by Nel Mertens

Aanslagen in woord en daad, als duistermenselijk verraad. Een drie dagen lange donkere regen en een weerman die geen nattigheid meer voorspelt. Verzwolgen in obscuur gelust en tóch geen enkel brandje geblust. Een eindig getwist omdat ze zich bij de keuze van toilet van sekse had gemist. Modderige boots in een zompig, eenzaam moeras. Dear goth, als deze week al niet verwarrend was… Tijd voor het oplichtende Uitheems Geduister van deze week  met nieuws van Softwave, Tragic Impulse, The Exploiding Boy, Kadeadkas, Bela Goosy, iamnoone, The Cure, Saigon Blue Rain, My.Cosmo en Sea Of Sin.

SOFTWAVE

We herinneren het ons alsof het gisteren was… de kennismaking met Softwave. Op de camping van W-fest vorig jaar stond dit Deense duo Jerry en Catherine er – beiden in fleurige outfit – al vroeg om ons te verblijden met wat beschreven wordt als pure, cleane elektro met een touch van techno. Luchtige synthpop met weinig meerwaarde, volgens ons. Veel vonden we er duidelijk niet aan. 2 Fabiola on wave… Maar voor wie het wél goed vond: hun debuutalbum Game On komt er op 11 april aan!

Het zal digitaal en op vinyl verkrijgbaar zijn.

Facebook

TRAGIC IMPULSE

Dit industrial dance project met een touch van techno stellen we dan toch veel liever voor: Tragic Impulse, het soloproject  van Paul M. Graham uit Pittsburg. Dansvloervullend, snel en zwaar tot donker broeierig. Na zijn succes met het album Devil On Your Shoulder (2017), is er nu het derde album Echoes Of The Unseen bij het label Distortion Productions. Met hardgedreven tracks als Space Force, Skin Deep en Electro Anarchy, maar evengoed nummers waarin de synths domineren zoals Paper Hearts en het somber Home.

Het album is verkrijgbaar via Bandcamp.

Facebook

THE EXPLODING BOY

Deze postpunk- of misschien wel meer darkindieband uit Stockholm brengt toch wel steeds knap werk uit. Uit hun laatste album Alarms! wordt nu de vierde single 11:59 uitgebracht. De single bevat ook de onuitgegeven rockversie van het nummer Sign O’ The Times en de single editie van The Day.

De single is verkrijgbaar via Spotify en werd uitgebracht door het label Drakkar Entertainments en komt met een knappe huwelijksvideoclip.

Facebook

KADEADKAS

We kondigden de komst van het debuutalbum van het Duitse Kadeadkas reeds enkele weken geleden aan. Het kwam er sneller dan verwacht, want op 21 maart was hun HalluciNation er al! Het was volop uitkijken naar dat rauw en klinische postpunkgeluid van de vroege jaren tachtig, vermengd met warme trippy-elementen van de psychedelische jaren 60, gelift door de spirit en energie van de punkbeweging. Ze maken ons alvast warm met nog een teaser voor hun aankomende album.

Met een zangeres die wel iets weg heeft van Siouxsie belooft dit een aanwinst te zijn in onze muziekcollectie. Het album zal te verkijgen zijn onder het label Young & Cold Records.

Facebook

BELA GOOSY

Twee maand geleden gaf hij zijn nieuwe album The Decrepit Old Crooner uit en ondertussen blijft de Franse Bela Goosy maar nieuwe songs releasen. Zo ook deze week. In Asleep In The Crypt horen we zijn diepdonkere grafstem traag graven in de synthklanken die wasemend over ons lijken te zweven. Onheilspellend mooi.

Facebook / Bandcamp

IAMNOONE

‘Less words, more music. Less music more images. Less images more words. The dog is biting it’s tail …’ Deze Italiaan heeft het niet zo op filosoferen, maar Iamnoone [I Am No One] weet verdomd goed hoe hij donkerknappe goth/postpunk moet maken. In september 2018 hoorden we een eerste single van hem en nu is zijn eerste ep DVPLEX er. Slow en sexy sleurt hij je mee de donkerste diepte in…

Facebook / YouTube

FEVER

De voor ons totaal onbekende band uit Singapore, Fever heeft een eerste single uit: Soft. Een donkere tekst, een donkere sound, met vooral een hoog rockgehalte dat ook behoorlijk wat postpunkelementen heeft. Enfin, labels, je weet wat we ervan vinden. Check it out!

‘Your every word’s my Diazepam, running round inside my mind.’

Facebook / Bandcamp / Spotify

THE CURE

Robert Smith had in een interview enkele maanden terug reeds laten weten dat hij misschien wel zin had in nieuwe Cure-nummers. In een interview deze week in The John Maytam Show bevestigt hij dit, door aan te geven dat ze deze ondertussen ook opgenomen hebben: “We’ve enjoyed [the shows] and we’ve just recorded a new album for the first time in 10 years. I’m still doing this for the right reasons.” Het zal dan ook niet verbazen dat Rock Werchter op 28 juni nu reeds uitverkocht is!

Facebook / Website / Instagram

SAIGON BLUE RAIN

We zagen ze in het voorprogramma van The Beauty Of Gemina-tour in Duitsland  verschijnen en hier in België speelden ze op Fantastique Nights en Black Easter Festival. Een ep en twee albums later laat de Franse band Saigon Blue Rain weten dat hun derde album eraan zit te komen. Dat doen ze met hun single BPD. Op de single vind je nog twee remixen van het nummer, een elektro-industrialversie door Planetdamage  en een rustigere elektro-dreampopversie door Black Nail Cabaret.

Hun album Pink Obsession verschijnt op 25 april bij het Hongaarse label Dichronaut Records.

De single BPD kan je alvast beluisteren via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp

MY.COSMO

MY.COSMO is het solo-elektro-project van de Duitse Cosmo Simnovec. Maar hij doet het nooit alleen! Hij vertrekt steeds vanuit een samenwerking met andere artiesten van over de hele wereld. Dit leidt steeds tot knappe, gevarieerde elektro-resultaten. Voor zijn nieuwe single Earth Stood Still, die pas uit is, werkte hij samen met David Burdick. Het is een nummer geïnspireerd op een instrumentaal nummer van Steve Deconinck en klinkt hier stevig voorzien van bassen en een pittige elektro-sound, terwijl het een rustige track blijft.

Je kan Earth Stood Still verkrijgen via Bandcamp.

Facebook / Soundcloud

SEA OF SIN

Sinds de jaren 90 bracht de Duitse synthpopband Sea Of Sin heel wat uit, tot hun ‘best of’-album in 2000. Toen bleef het even stil. Maar het duo laat opnieuw van zich horen, want hun nieuwe single Contamination is net uit. Deze track kondigt hun nieuwe, aankomende album Unbroken aan. De heren laten weten dat ze hiermee de harten van alle synthpop- en indielovers willen stelen.

Het nieuwe album Unbroken dat op 3 mei verschijnt, kan je in pre-order reeds bestellen via POPoNAUT, iTunes of Amazon.

Facebook / Luister

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More