Home nieuws Uitheems Geduister #166

Uitheems Geduister #166

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

“Het licht denkt sneller te reizen dan eender wat, maar het vergist zich. Hoe snel het licht ook reist, het ontdekt steeds opnieuw dat de duisternis haar voor was en haar opwacht…” (vrij vertaald naar Terry Pratchett) Voor deze week wacht het Uitheems Geduister om door jou beluisterd te worden! Met nieuws van Deathline International, Merciful Nuns, Pecadores, Dina Summer, Armageddon Dildos en Crucifixion BR.

DEATHLINE INTERNATIONAL
De industrial rockband Deathline International kaart de klimaatveranderingen aan met Parasite.
Wat ooit in onze achteruitkijkspiegel lonkte, begint nu toch wel een breder vlak in ons levenszicht in te nemen. De klimaatproblemen vallen niet langer te ontkennen. En toch blijft het nodig om die via zoveel wegen aan te kaarten. Ook Th3Count, SLam, James Perry (Ashes Fallen) en John Fryer zetten deze in de kijker met hun nieuwe track. De band is afkomstig uit California, een Amerikaanse staat die het reeds zwaar te verduren kreeg met bosbranden en watertekort. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit thema ook in hun muziek opduikt. Met de hulp van Christopher Hall van Stabbing Westward, laten ze deze Parasite-mix los, als brandende waarschuwing.

Een gedreven dansnummer, dat een agressieve toon neerzet. John Fryers’ mix is intiemer van sfeer, met sombere ondertoon, terwijl Sick Jones een mix neerplant die niets dan verschroeide aarde achterlaat.

Parasite is digitaal verschenen bij het label COP International. Het is de aanloop naar het nieuwe album Pax Americana, dat op 22/2/2022 verschijnt.

Facebook / Bandcamp

MERCIFUL NUNS
Artaud Seth, Jón Tmoh en Jawa Seth, samen bekend als de Duitse gothrockband Merciful Nuns, lieten deze week een het diepdonker begeesterende nummer Down Dark Hallways met een videoclip op de wereld los. Zwart gekleurde vocalen flirten tussen de rustig tokkelende gitaren, terwijl ze even later schurend in kwaadheid tegen ons aan lurken met diepe drums en bas. Een track die iets meer aansluit bij het werk van Artaud Seths voormalige band Garden Of Delight.

Save your sorrows for tomorrow, Myrrhine
for all the hearts you borrowed
carrying out the echoes of Kvltan
through countless storms we’ll enshrine the laws!

Merciful Nuns “can shake the earth and move the sun!”
Down Dark Hallways verschijnt binnenkort op het elfde Merciful Nuns- album KVLTAN bij het label Solar Lodge.

Facebook / Website

PECADORES
Als het duister en Braziliaans is, dan durft het wel eens van het Braziliaanse label Wave Records komen. Vaak uit de underground- en cultsferen en nog vaker niet alleen muziek, maar ook een boodschap. Zo hebben we het wel graag. En ja hoor, ook de band Pecadores zit onder hun vleugels. Met hun muziek, getuigt de band over de waarheden en leugens van de Braziliaanse religie.
In de jaren 80 bekend als een katholieke natie, zag Brazilië in de jaren 90 een enorme groei van verschillende kerken en sekten. Profiterend van de ellende en goede trouw van de mensen, konden sommigen van hen zich vestigden en verrijken, bouwden grote rijkdom uit, in een land vol armoede.

Na tien jaar sinds hun laatste album, keert de Braziliaanse voodoo industrialgothband Pecadores terug met een – best geweldige, eigenlijk – nieuwe single Cangaceiro Macabro. Hun unieke combinatie van Braziliaanse percussie met electro-sequencers en zware noisegitaren is iets dat wij wel smaken!

“Dit nummer vertelt de geschiedenis van de Braziliaanse ‘cangaço’ en zijn belangrijkste leider Lampião. Cangaço was een moorddadige en subversieve sociale beweging die tegen het einde van de 19e tot het begin van de 20e eeuw bestond in moeilijke tijden in het droge noordoosten van Brazilië. In die tijd sloten veel mensen zich aan en werden zo vogelvrije nomaden, die landinwaarts trokken op zoek naar geld, voedsel en wraak”, legt de band uit.

Cangaceiro Macabro is digitaal verschenen en vind je binnenkort terug op het album Diabo Que Me Carregue.

Bandcamp

DINA SUMMER
De in Berlijn gevestigde producer Kalipo en het dj-/producerskoppel Local Suicide namen samen een nieuwe vorm aan in een gloednieuw project: Dina Summer. En dat levert een unieke mix van electro uit de late jaren 90 met elementen van disco en new wave uit de jaren 80 op. Ze brachten hun eerste ep Who Am I uit, met 6 Engels- en Duitstalige tracks gevuld met dark disco, electro, techno en synth wave. Het is gelaagd met gladde arpeggio synth-lijnen en keiharde drums die uitmonden in een onweerstaanbare groove die wordt benadrukt door de zang van de Griekse Dina P..

Naast de originele track Who Am I vind je ook een iets snellere en hardere clubmix terug en remixen door Black Light Smoke, Wiener Planquadrat en Time To Sleep op de ep. Ook de B-kant Fortune Teller biedt een groovy dansnummer met imposante strijkers.

Who Am I is in beperkte oplage op 12”, maar ook digitaal verschenen bij het label van Local Suicide, Iptamenos Discos.

Soundcloud / Facebook

ARMAGEDDON DILDOS
Als je bandnaam Armageddon Dildos is, dan verwacht de luisteraar harde, stevige Duitse ‘Gründlichkeit und Qualität’ om het einde der tijden mee tegenaan te gaan. De Duitse cultact is terug en wel met hun nieuwe ep Destruction. Het is de tweede ep na hun laatste album Dystopia en we krijgen hiermee 7 nieuwe nummers en (re)mixen.

Daarop ging Uwe Kanka de titeltrack helemaal ‘heruitvinden’, tot een eigen darkroom mix, met nieuwe vocals en arrangementen. De EBM-stamper Colder is er één die nooit eerder verscheen en meteen ook enkele remixen van Aiboforcen, Alien Vampires, Lights Of Euphoria en Messiaen Noir aanlevert.

Destruction is digitaal verschenen bij het label Alfa Matrix.

Facebook / Website / Bandcamp

CRUCIFIXION BR
Een streep metal voor fans van Behemoth, Vader en Sepultura, want die zullen het nieuwe album van de Braziliaanse blackened death metallers Crucifixion BR wellicht wel appreciëren. Human Decay is het tweede album van de band, na hun debuut Destroying The Fucking Disciples Of Christ uit 2014. Op het album hoor je ook enkele special guests aan het werk, zoals André Rod (Attomica), Dave Ingram (Benediction, ex-Bolt Thrower) en Sebastian Carsin die alle lead gitaarlijnen inspeelde als gast op dit album.

Human Decay staat voor een natuurlijke evolutie die Crucifixion BR doormaakte en daar ben ik erg blij mee”, verklaart frontman Maxx Guterres. “We hebben onze roots intact gehouden, zetten de brutaliteit van onze stijl verder, maar er is een evolutie, zowel op vlak van muziek als van teksten. Het werd een sterkere, brutalere plaat, met meer death metalelementen, maar we behielden ook black metal in enkele aspecten.

Human Decay is digitaal en op cd verschenen.

Website / Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More