Home nieuws Turpentine Valley viert

Turpentine Valley viert

by Nel Mertens

Wanneer muziek geëtst wordt tot het de ziel bereikt van al wie er voor openstaat, zonder woorden maar met een intens geluid hard rakend, dan bots je op de puurheid van Turpentine Valley. De instrumentale postmetalband laat langzaam, intens, hard en meedogenloos verhalen klinken met elke track. Een geluid, dat ons meteen inpakt. En over lintjes gesproken, de heren hebben ook iets te vieren.

Een debuutplaat die verjaart, kan ook gevierd worden, jawel. En dat doet Turpentine Valley, want exact een jaar geleden brachten ze hun debuutalbum Etch uit bij het label Dunk! Records. Dat deze verjaardag nu niet live gevierd kan worden, belette het drietal niet om een podium in te nemen. Ze doken namelijk de Dunk!Studios in en namen een livesessie van enkele Etch-nummers op. Compromis is het eerste dat ze daarvan delen.

“Natuurlijk spelen we liever voor een live publiek maar deze opnamesessie was in deze bizarre tijden een welkome kans om onze liveset nog eens af te stoffen”, klinkt het bij drummer Roel Berlaen.

“Onze debuutplaat Etch kwam uit eind 2019, we speelden een zestal shows om de plaat te promoten en toen kwam de lockdown”, blikt Turpentine Valley bassist Thomas Maes op een bewogen jaar terug. “Tientallen shows en enkele festivals zagen we door corona door onze neus geboord. En dus kregen we amper de kans om met onze plaat de hort op te gaan en zoveel mogelijk zieltjes te winnen voor onze muziek.”

Kristof Balduyck (gitaar): “Van de gelegenheid maakten we wel gretig gebruik om nieuwe nummers te schrijven en daarvan demo’s op te nemen. Die zijn we momenteel aan het finetunen om snel weer de studio te kunnen induiken.”

Van deze live-opname hebben we genoten, maar we markeerden ook alvast 3 juli 2021 in onze agenda. Dan vindt de uitgestelde show alsnog plaats en kan je op de Dunk!Night in JH Knipperlicht in Zulte zowel Mantis, Stories From The Lost en Turpentine Valley aan het werk zien.

Voor wie het album Etch nog niet kent: het is digitaal en op 12” vinyl verschenen bij het label Dunk!Records.

(Her)bekijk hier ook onze fotoreportage van Turpentine Valley op de Post-Metal-Night in de Kavka in Antwerpen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More